Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ

Και τώρα οι δύο τους. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν με προβάδισμα δύο βαθμών σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.

Το ερχόμενο παιχνίδι (29/04) στο ΓΣΠ πολύ πιθανόν να ρίξει φως στη «μάχη» των δύο για την κατάκτηση του τίτλου.

Με νίκη του Απόλλωνα πολύ δύσκολα ο τίτλος δεν θα καταλήξει στην Λεμεσό. Σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά ενόψει των εναπομενουσών αγωνιστικών (δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των δύο ομάδων).

Ανάμεσα στα σενάρια είναι και η περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Εφόσον οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, ο Απόλλωνας έχει το πάνω χέρι καθώς υπερτερεί των γαλαζοκιτρίνων λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
 
Ο Απόλλωνας κέρδισε δύο παιχνίδια με 4-0 (ΓΣΠ) και 4-2 (Τσίρειο), ενώ ο ΑΠΟΕΛ μετρά μία νίκη με 2-1 στο γήπεδο της Λεμεσού.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει το «αφεντικό» σε περίπτωση ισοπαλίας, ακόμη και αν κερδίσει την ερχόμενη Κυριακή με διαφορά τουλάχιστον πέντε τερμάτων.

Με αυτό τον τρόπο θα ισοφαρίσει τη διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ τους, που είναι το δεύτερο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίων δύο ομάδων.

Αλλά δεν μπορεί να καλύψει το τρίτο κριτήριο που κάνει «για τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας». Ο Απόλλωνας, με μόνο έναν αγώνα να έχει γίνει στο ΓΣΠ – επομένως έχει άλλο αγώνα -, μετρά τέσσερα τέρματα και ήδη υπερτερεί του ΑΠΟΕΛ που στις δύο εξορμήσεις στο Τσίρειο πέτυχε συνολικά τρία τέρματα.
 
Δείτε όλα τα κριτήρια ισοβαθμίας:
«8. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, γα την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

8.1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που
ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.5. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

9. Για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η κατάταξη των ομάδων θα γίνεται με τα πιο πάνω κριτήρια αλλά για κάθε όμιλο ξεχωριστά.

10. Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της ΦΙΦΑ και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις»