«Τελικός» πρωταθλήματος – Βαθμολογία, πρόγραμμα και σενάρια τίτλου

Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ πέρασαν «αναίμακτα» τα εμπόδια Ανόρθωσης και ΑΕΚ αντίστοιχα στην 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Cyta και οι δύο διεκδικητές του τίτλου ετοιμάζονται για τη μάχη των μαχών την ερχόμενη Κυριακή (29/4) στο ΓΣΠ που ενδεχομένως να καθορίσει και το φετινό πρωταθλητή.

Η ομάδα της Λεμεσού έχει το πάνω χέρι καθώς με 79 βαθμούς οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας, έναντι 77 του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλάζιοι» ευνοούνται και με ισοπαλία, η οποία θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ με διπλό στη Λευκωσία θ’ ανοίξουν την ψαλίδα από τον ΑΠΟΕΛ στους πέντε βαθμούς, δύο στροφές πριν το τέλος και θα χρειάζονται μόλις ένα βαθμό για να στεφθούν πρωταθλητές, καθώς υπερτερούν από τους «γαλαζοκίτρινους» σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στον αντίποδα ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται μόνο νίκη για να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ν’ αποκτήσει προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου, που θα είναι ο έκτος συνεχόμενος, επίτευγμα που δεν κατέγραψε ποτέ στο παρελθόν.

Η βαθμολογία του α΄γκρουπ μετά την 7η αγωνιστική των πλέι οφ

  1. Απόλλων 79
  2. ΑΠΟΕΛ 77
  3. Ανόρθωση 65
  4. ΑΕΚ 62
  5. ΑΕΛ 57
  6. Ομόνοια 44
Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων μέχρι το τέλος
8η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων
Ανόρθωση-ΑΕΛ
 
9η αγωνιστική
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ
Απόλλων-ΑΕΚ
 
10η αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση
Ομόνοια-Απόλλων