Η πρώτη κίνηση Μπαλταζάρ είναι η απαίτηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ

Αρκετή κριτική δέχθηκε ο Γιώργος Δώνης για το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε τους τελευταίους μήνες χωρίς εξτρέμ. 
 
Οι Ζαχίντ και Σάλαϊ που κυρίως χρησιμοποιήθηκαν από τον Ελλαδίτη το τελευταίο διάστημα στα «φτερά» της επίθεσης είχαν εντολή να συγκλίνουν προς τα μέσα, όπου είναι ο φυσικός χώρος δράσης τους, και ν’ ανοίγουν διαδρόμους στα ακραία μπακ (Νσούε και Νικόλα Ιωάννου). 
 
 
Έχοντας στα… πιτς τον τραυματία Εφραίμ και τον Αλωνεύτη σε περίοδο ντεφορμαρίσματος ο Δώνης θεώρησε πως δεν είχε άλλη επιλογή. Ο ερχομός του Μπρούνο Μπαλταζάρ αλλάζει το σκηνικό στα άκρα της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ. 
 
Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ως βάση του το παιχνίδι με τους εξτρέμ και αναμένονται αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στον τρόπο ανάπτυξης των «γαλαζοκιτρίνων». Ο Μπαλταζάρ μετρά τα «κουκιά» του για τις δύο θέσεις των εξτρέμ. Ο Αλωνεύτης ήταν ο κορυφαίος στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και έχει καπαρωμένη τη θέση στην αριστερή πλευρά, ενώ αξιολογείται καθημερινά η κατάσταση του Εφραίμ. 
 
Έως ότου επιστρέψει στη δράση ο Κύπριος εξτρέμ, πολύ πιθανόν ο Μπαλταζάρ να προωθήσει τον Νσούε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, με τον Βούρο σε θέση δεξιού μπακ. Ένα τέτοιο σενάριο θα φέρει αλλαγές και στη μεσαία γραμμή με τον Ζαχίντ να μετατοπίζεται στον άξονα.