Τι ζήτησε ο Μπαλταζάρ για το συμβόλαιο – Ο λόγος της επιλογής του από τον ΑΠΟΕΛ

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν είναι το συμβόλαιο του ΑΠΟΕΛ με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αποφασισθεί εάν θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά η συνεργασία.

Αυτό ζήτησε και ο ίδιος, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας στον Active.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη συμφωνία με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ:
 «Έχουμε αλλάξει προπονητή και έχει επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη. Έγινε αυτό επειδή είναι γνώστης το πρωτάθλημα, ξέρει την ομάδα μας αλλά και τους αντιπάλους μας. Πρόκειται για νεαρό και φιλόδοξο προπονητή. Έχει μια δύσκολη αποστολή, πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει αυτό τον στόχο, θέλει να δείξει καλύτερη εικόνα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί».

Για το πώς αντιμετωπίζουν στον ΑΠΟΕΛ την κατάσταση αγωνιστική και βαθμολογική: «Παραδοχή στο ότι είναι δύσκολη κατάσταση ισχύει. Υπάρχουν 7 αγωνιστικές, υπάρχει αρκετός δρόμος, εμείς από πού οφείλουμε να κάνουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών για να έχουμε πιθανότητες. Η θεωρεία από την πράξη απέχει πάρα πολύ και θα δούμε ανάλογα τι θα βγει. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε, να βγάζουμε συμπεράσματα, η διακοπή ήταν ευεργετική αφού είχε χρόνο ο προπονητής να δείξει μέρος της δικής του φιλοσοφίας και αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι ο ΑΠΟΕΛ να είναι καλύτερος το ερχόμενο Σάββατο».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Περιμένουμε μια ομάδα που θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Έτυχε εξαιρετικής υποδοχής, οι παίκτες ξέρουν την δουλειά τους και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα το οποίο είναι πλέον αρκετά καλό».

Για το θέμα της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας: «Το θέμα με την άμυνα το έχουμε συζητήσει και άλλες φορές. Είχαμε πάρα πολλές αλλαγές στην άμυνα λόγω των τραυματιών, υπάρχει αστάθεια αυτό το γνωρίζουμε και μας έχει στοιχίσει. Νομίζω έχει παρεξηγηθεί κάπως η λογική ότι ο Μπαλταζάρ έχει αμυντική φιλοσοφία γιατί το πλάνο του εξαρτάται από τα εργαλεία που έχει στην διάθεση του».

Για το συμβόλαιο του Μπαλταζάρ: «Η συμφωνία είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα συζητήσουμε μετά τον Μάιο αν θα προκύψει κάτι περισσότερο. Το συμβόλαιο του είναι για δύο μήνες και αυτό ζήτησε και ίδιος να είναι αυτή η διάρκεια του».

Για τους Εφραίμ και Βάτερμαν: «Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή για να λυθούν όλες μας οι απορίες. Κάνουν και οι δύο προπόνηση και εξαρτάται πλέον από τον προπονητή».