«Τ' ακούσατε όλοι. Και ο Αϊρόσα είναι άνθρωπος και ο Ποτέ είναι άνθρωπος...»

Για όλα όσα αφορούν την ΑΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας Θεόδωρος Αντωνίου.

Για το όνομα του Τεσέιρα το οποίο βγήκε ότι σας ενδιαφέρει…
«Δεν θέλουμε να πούμε κάτι σε σχέση με το όνομα που έχει κυκλοφορήσει. Μόλις έχουμε κάτι χειροπιαστό θα το ανακοινώσουμε»

Ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τα νέα αποκτήματα;
«Ο Τόρες και ο Ρομάν έχουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής. Με τον Ντενίλσον έχουμε ένα θέμα, δεν προλάβαμε με την κινέζικη ομοσπονδία και δεν ήρθε το διεθνές πιστοποιητικό εγγραφής του».

Περιμένετε να σας ανεβάσουν επίπεδο οι νέες μεταγραφές;
«Ασφαλώς και περιμένουμε να μας ανεβάσουν επίπεδο. Είναι προσεγμένες κινήσεις και για το σήμερα και για το αύριο της ΑΕΛ. Η περίπτωση του Ρομάν είναι αξιοπρόσεκτη. Όσον αφορά τον Ντενίλσον, προσθέσαμε εμπειρία με την απόκτηση του. Είναι δεδομένη η ποιότητα του, έκανε μεγάλο πέρασμα από τα Ιταλικά γήπεδα για περίπου 10 χρόνια. Θα κάνουμε και 4η κίνηση η οποία θα είναι εξίσου ποιοτική».

Για τον Αρουαμπαρένα…
«Ο Αρουαμπαρένα θα παίξει για τελευταία φορά αν το επιλέξει ο προπονητής και θα αναχωρήσει για την πατρίδα του».

Υπάρχει θέμα αποχώρησης του Μέσκα;
«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θέμα με τον Μέσκα. Από την στιγμή όμως που θα κάνουμε τέσσερις κινήσεις θα πρέπει να αποχωρήσουν και κάποιοι άλλοι. Για τον Μέσκα δεν υπάρχει κάποια πρόθεση αυτή την στιγμή».

Για το γεγονός ότι δεν κέρδισε ακόμα σε ντέρμπι η ΑΕΛ…
«Θέλω να πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα και η στιγμή παρά τις σοβαρές απουσίες να κερδίσουμε ένα ντέρμπι και αν επιστρέψουμε στις νίκες. Συνήθως δείχνουμε αντίδραση μετά από αποτυχημένα αποτελέσματα».

Για τα παράπονα για ρατσιστική συμπεριφορά από φίλους του ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ σας παιχνίδια…
«Δεν είναι θέμα όλων των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ γιατί δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Κατά την διάρκεια του αγώνα η ΑΕΛ κατάγγειλε δύο φορές την ρατσιστική συμπεριφορά από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Τα ακούσατε όλοι, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσουν. Ξέρω πολύ καλά γιατί δεν γίνεται ιδιαίτερος λόγος από τα ΜΜΕ. Αυτό που θέλω να πω είναι πιο γενικό. Οι διοικήσεις των ομάδων είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουν τέτοιες συμπεριφορές όπως και η μεγάλη μερίδα του κόσμου. Και ο Αιρόσα είναι άνθρωπος, και ο Ποτέ είναι άνθρωπος. Είμαι πολύ λυπημένος γιατί βλέπω γενικότερα κρούσμα τέτοιου είδους στην κοινωνία μας. Είναι λυπηρό, δεν μας αξίζει σαν Κύπριοι να βγαίνει προς τα έξω ότι αυτή η χώρα έχει θέμα ρατσισμού γιατί δεν έχουμε. Η ομοσπονδία είναι ευαίσθητη σε άλλα θέματα και πρέπει να λάβει μέτρα. Δεν λέω να τιμωρηθούν ομάδες, δεν είναι αυτό το θέμα αλλά να γίνει μια καμπάνια. Το κλειστό κύκλωμα του ΓΣΠ είναι το καλύτερο. Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί το ΑΠΟΕΛ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

Για το μέτρο της ΚΟΠ με τα εισιτήρια…
«Αυτό το ντέρμπι που ζήσαμε το ΑΠΟΕΛ ήταν ακόμα πιο νερόβραστο από αυτό απέναντι στον Απόλλωνα. Και επειδή μιλάμε με φίλους όλων των ομάδων μου το είπαν ξεκάθαρα ότι δεν το ευχαριστιέται κανείς αυτό το πράγμα. Πρέπει η ΚΟΠ τώρα που πέρασαν κάποιες αγωνιστικές και έχει τα νούμερα, να το εξετάσει ξανά το θέμα. Όταν λήφθηκε το μέτρο ίσως να πίστευαν ότι θα βοηθήσει. Απομακρύνθηκε πολύς κόσμος από το γήπεδο».

Για την τοποθέτηση μετά το ματς με το ΑΠΟΕΛ ότι με τέτοιο τρόπο που παίζεται το παιχνίδι δεν μπορείς να έχεις αυτοσυγκέντρωση…
«Ξέρετε ποια ομάδα είχε 53% κατοχή, ποια ομάδα είχε 40 φάουλ εναντίον της, ποια ομάδα είχε 8 κίτρινες εναντίον της».