Όσο ο Ρόμο μιλάει ο Πρόδρομος χαμογελάει…

Το δεδομένο είναι πως στην περίπτωση του Ράφαελ Ρόμο ο ΑΠΟΕΛ θα βγει κερδισμένος. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκτησαν το περασμένο καλοκαίρι τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο περσινό πρωτάθλημα με την ΑΕΛ.
 
 
Η παρουσία των Βάτερμαν και Πάρντο στον «Αρχάγγελο» έμοιαζε απαγορευτική για διεκδίκηση φανέλας βασικού και ο 27χρονος πορτιέρε συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού.
 
 
Η Μπίρσοτ εκδήλωσε ενδιαφέρον και τον απέκτησε ως δανεικό για ένα χρόνο, βάζοντας ρήτρα αγοράς, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ρόμο στο Βέλγιο ανάγκασε τον Τύπο της χώρας να τον αναδείξει ως μεταγραφή-έκπληξη της χρονιάς. Μάλιστα, γίνεται λόγος για αποφασιστικότητα της Μπίρσοτ να καταβάλει το ποσό της ρήτρας στον ΑΠΟΕΛ γι’ αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.
 
Εφόσον οι πληροφορίες επαληθευτούν ο ΑΠΟΕΛ θα βάλει το πιο… εύκολο εκατομμύριο στο ταμείο του για έναν παίκτη που απλά προπονήθηκε μερικές βδομάδες στον «Αρχάγγελο» και δεν φόρεσε σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα της ομάδας.
 
Όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» αποκτούσαν τον Ρόμο έβλεπαν στο πρόσωπό του τον μελλοντικό βασικό τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Βάτερμαν και Πέρεθ έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο, επομένως με βάση τη συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο Ενημέρωσης της πατρίδας του ο Ρόμο δύσκολα θα ενταχθεί στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ αν δεν έχει φανέλα βασικού.
 
Επομένως, ακόμα και αν δεν πωληθεί το καλοκαίρι ο Ρόμο, το σενάριο δανεισμού του γι’ άλλο ένα χρόνο θα τεθεί στο τραπέζι με τα δεδομένα το καλοκαίρι του 2019 ν’ αλλάζουν αφού ο Βάτερμαν θα διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και ο Πέρεθ το 34ο.