ΑΠΟΕΛ: Οι διαθέσιμες λύσεις και γραφήματα ενδεκάδας

Ουδείς αμφιβάλλει για την ποιοτική και ποσοτική δυναμική του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Όμως, δεν υπάρχει καμία ομάδα στον πλανήτη που να μην επηρεάζεται όταν κληθεί να αγωνιστεί χωρίς 13 ποδοσφαιριστές.
 
Ιδίως, αρκετοί εξ αυτών αποτελούν όχι μόνο βασικά γρανάζια της «γαλαζοκίτρινης» μηχανής, αλλά εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του φετινού ΑΠΟΕΛ.
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ θ’ αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο εξ αναβολής ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης (17/1) χωρίς τους Ζαχίντ, Σάλαϊ, Βούρο, Νσούε, Πολιάκοφ, Πέρεθ, Γκουντίνιο (αποκτήθηκαν μετά την καθορισμένη μέρα διεξαγωγής του αγώνα), Μιλάνοφ, Καρλάο, Βινίσιους, Ρουέδα, Βάτερμαν, (τραυματίες) και Ντελατόρε (δεν έχει εγγραφεί ακόμα).
 
Θέλοντας και μη ο Γιώργος Δώνης θα προβεί σε μαζεμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς πέντε από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές ήταν στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Δόξα.
 
 
Δεδομένη είναι η συμπερίληψη του Ανδρέα Παρασκευά στο αρχικό σχήμα, με τον Κύπριο πορτιέρε να είναι ο μοναδικός διαθέσιμος από την πλειάδα τερματοφυλάκων που βρίσκονται στον «Αρχάγγελο».
 

Ο REPORTER  με βάση τις διαθέσιμες λύσεις ανά θέση που έχει ο Γιώργος Δώνης και λαμβάνοντας υπόψη τους σχηματισμούς που επιλέγει ο Ελλαδίτης προπονητής καταγράφει τις πιθανές ενδεκάδες των «γαλαζοκιτρίνων». 

Σε σχηματισμό 4-2-3-1

 
Σε σχηματισμό 3-4-2-1