Λαμπάδα για την άμυνα ύψους 1.94cm

Άλλους δύο βαθμούς απώλεσε η Ομόνοια, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάιλο Πέτεφ έμεινε στο 2-2 με τον Εθνικό στο Δασάκι.

Για άλλο ένα παιχνίδι οι πράσινοι πλήρωσαν τα λάθη στην αμυντική λειτουργία τους με τραγικές αντιδράσεις τόσο από τον τερματοφύλακα της ομάδας, όσο και από τους αμυντικούς.
 

Στη φάση του πρώτου γκολ ο Πιντσέλι σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από… το σπίτι του. Στο τείχος υπήρχε μόνο ένας ποδοσφαιριστής, ενώ ο Φελτχούιζεν πιάστηκε στον ύπνο και ήταν απίθανο να αντιδράσει στο δυνατό σουτ του παίκτη του Εθνικού.
 
 

Αποκορύφωμα της τραγικότητας της αμυντικής γραμμής των πρασίνων είναι το δεύτερο γκολ του Εθνικού με τον Ενέσκου, τον οποίο δύο αμυντικοί (Σοάρες, Μαργκάσα) δεν κατάφεραν να καλύψουν σωστά και με σουτ άφησε άγαλμα (κυριολεκτικά) τον τερματοφύλακα των πρασίνων.

Είναι ολοφάνερο πλέον – φτάσαμε στην 16η αγωνιστική – ότι η Ομόνοια πάσχει κάτω από τα δοκάρια. Ο Παναγή έχει παροπλιστεί, ο Χριστοδούλου κρίνεται ακόμη ανέτοιμος για την εστία της Ομόνοιας, ενώ ο Φελτχούιζεν ότι δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.
 
Ο Ολλανδός, πέραν από το γεγονός ότι υποπίπτει σε λάθη, δεν εμπνέει καθόλου τους συμποδοσφαιριστές του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στη δημιουργία μίας ισχυρής αμυντικής γραμμής.
 
 
Το πρόβλημα αντιλήφθηκε αμέσως και ο νέος τεχνικός των πρασίνων, Ιβάιλο Πέτεφ, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Όταν πηγαίνει η μπάλα στην άμυνα, έχουμε πρόβλημα και αυτό δεν είναι καλό. Στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα πήγε δύο φορές στον τερματοφύλακά μας και δεχτήκαμε ισάριθμα γκολ».
 
 
Ο Βούλγαρος τεχνικός  ευελπιστεί ότι η έλευση του συμπατριώτη του Νικολάι Μιχαΐλοφ, ύψους 1.94cm, θα φέρει νέο αέρα κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας και κατά συνέπεια στην αμυντική εικόνα της ομάδας.
 
Αν συνεχιστεί το κακό και με τον 29χρονο, τότε έρχονται χειρότερες μέρες στην Ομόνοια…

Το πρώτο γκολ του Εθνικού στο 0:10 και το δεύτερο στο 1:45: