Μίστερ Πέτεφ, πιστεύεις στον όρο ανανέωσης;

Στο ντεμπούτο του Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο της η Ομόνοια ήταν ότι ακριβώς και στους προηγούμενους 14 αγώνες που έδωσε. Μια ομάδα με τεράστια προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, με αρκετούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα που ποιοτικά δεν έχουν τις ικανότητες ν’ ανταπεξέλθουν σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και έναν Ντάρμπισαϊρ που δεν θυμίζει τον επιθετικό που σκορπούσε τρόμο πέρυσι.
 
Ο Βούλγαρος τεχνικός δεν είναι «μάγος» και οι παθογένειες του τριφυλλιού δεν εξαφανίστηκαν στις δύο μόλις προπονήσεις που πρόλαβε να κάνει στο «Ηλίας Πούλλος». Το θέμα είναι αν το σκηνικό μπορεί ν’ ανατραπεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
 
Η ισοπαλία 2-2 απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος Εθνικό είναι μια «μαχαιριά» στο ήδη πληγωμένο σώμα της Ομόνοιας. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει, όμως, αλήθεια πόσο μπορεί να διαφοροποιήσει το σκηνικό;
 
Η πικρή αλήθεια λέει ότι το τριφύλλι είναι πιο κοντά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (+13) παρά στην κορυφή (-16). Με 20 βαθμούς σε 15 παιχνίδια βρίσκεται 8η με 20 βαθμούς και ποιοτικά υστερεί κατά πολύ από τις ομάδες που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
 
Πιο ορεξάτος ο Χριστοφή στο «Δασάκι», βελτιωμένος κατά πολύ ο Ράφα Λόπες. Δεν φτάνουν, όμως, ατομικές εξάρσεις παικτών γιατί πολύ απλά οι αδυναμίες στα μετόπισθεν είναι τρανταχτές. Τα γκολ που δέχονται οι «πράσινοι» τα βλέπεις μόνο σε αγώνες ακαδημιών μικρών παιδιών.
 
Δεν ξέρω πόσο καλά γνώριζε το δυναμικό της Ομόνοιας ο Πέτεφ όταν υπέγραψε τον όρο συμφωνίας για ανανέωση του συμβολαίου του σε περίπτωση που οδηγήσει την ομάδα σε εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αν όχι και τόσο καλά στο «Δασάκι», απέναντι στον Εθνικό τον μόλις εφτά βαθμών το διαπίστωσε.
 
Και ο Βούλγαρος είναι ο τελευταίος που φταίει, μάλλον δεν φταίει,  για τα χάλια της Ομόνοιας.