«Αμέσως κατάλαβα ότι δεν πρέπει να μιλάμε πολύ για τα κατεχόμενα…»

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ Μαδρίτης η γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com δημοσίευσε σήμερα συνέντευξη του Ίγκορ ντε Καμάργκο, ο οποίος στο πρώτο κομμάτι της αναφέρεται στη ζωή του στην Κύπρο και πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα στη διχοτομημένη πρωτεύουσά της.
 
 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
-Τι σε παρακίνησε να υπογράψεις στον ΑΠΟΕΛ, ενώ ζούσες στη γενέτειρά σου;
-Είναι απλό: ο προπονητής δεν με υπολόγιζε πια. Ήταν κάτι που δεν το καταλάβαινα πραγματικά, διότι νομίζω πως ήμουν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας. Μίλησα συνεπώς μαζί τους και τους είπα ότι δεν ήθελα πολεμικό κλίμα, αλλά να αποχωρήσω φιλικά. Όλα έληξαν καλώς.
 
 
-Ζεις στη Λευκωσία;
-Ναι. Είναι υπέροχα. Παντού στην Κύπρο είναι όμορφα. Είναι τόσο ωραίο να εργάζεσαι και να ζήσεις σ’ ένα τόσο όμορφο νησί. Πραγματικά δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι.
 
-Υπήρχαν πράγματα που σου έκαναν αίσθηση, όταν έφτασες? Τρόποι ζωής που δεν ήσουν συνηθισμένος;
Ο ήλιος. Αλλά αυτό έχει αλλάξει ήδη σε μεγάλο βαθμό. Επίσης πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε πολιτικό επίπεδο. Είμαι στη Λευκωσία, την τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο. Αυτό το αισθάνεσαι ιδιαίτερα εδώ.
 
 
-Δηλαδή; Υπάρχουν μέρη, στα οποία δεν μπορείς να πας;
-Ακριβώς. Αμέσως μόλις έφτασα εδώ, προειδοποιήθηκε να αποφύγω να πάω στην άλλη πλευρά, αυτήν που κατέχεται από τους Τούρκους. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην μιλάμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Και η πολιτική δεν είναι το φόρτε μου.