«Είπαν δεν θα σκοράρουμε και δεν θα κερδίσουμε, είναι ανίδεοι»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην «AS», ο Ρομπέρτο Λάγο ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, την ατμόσφαιρα στα γήπεδα, για το πώς βλέπει το αποψινό παιχνίδι αλλά και για την πορεία της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρομπέρτο Λάγο στην «AS»: 
Τι κάνει ο Ρομπέρτο Λάγο στην Κύπρο;
«Το ΑΠΟΕΛ μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και να κερδίσω πρωταθλήματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσοι κάνουμε ένα τέτοιο βήμα στην καριέρα μας, έχουμε πάντα αυτή την ανησυχία, ειδικά στο εξωτερικό. Αλλά πρέπει να αφήσουμε την καλοπέραση και να μάθουμε να βελτιωνόμαστε»

Πόσο επαγγελματικοί είναι σύλλογοι στην Κύπρο;
«Θα μιλήσω για το ΑΠΟΕΛ: Επαγγελματική ομάδα που νομίζω ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ομάδες στην Ισπανία. Δεν νομίζω ότι είναι χειρότερη από την Θέλτα ή τη Χετάφε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση νέου αθλητικού κέντρου που θα σε… αφήσει με το στόμα ανοιχτό»
 
Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι όπως στην Ελλάδα;
«Το γήπεδο μας είναι καυτό. Έπαιξα σε πολλά γήπεδα όπως αυτό. Στην Ισπανία βλέπεις σε ένα σημείο του γηπέδου να στέκονται οι οπαδοί, εδώ είναι σε ολόκληρο το γήπεδο. Αρχίζουν όλοι να χοροπηδάνε, να δονείται το γήπεδο και να ακούγονται δυνατά. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο πάθος και ατμόσφαιρα. Φυσικά αν τα πράγματα πάνε καλά είναι ενθουσιασμένοι, αλλά αν δεν πάνε καλά είναι σιωπηλοί».
 
Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τη Ρεάλ;
«Έχουμε… ανέβει στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ  κανείς δεν πίστευε σε εμάς ότι  έχουμε καλές πιθανότητες να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ.. Είμαστε μια ομάδα η οποία μπορεί να τρομάξει τη Ρεάλ. Κάποιοι είπαν ότι: "Δεν θα σκοράρουμε και δεν θα κερδίσουμε ούτε ένα βαθμό στον όμιλό μας". Είναι απόψεις ανίδεων ανθρώπων. Τρομάξαμε σε δυο παιχνίδια τη Ντόρτμουντ ενώ και η Τότεναμ μας κέρδισε στο τέλος».
 
Σε σχέση με τον αγώνα στη Μαδρίτη είναι καλύτερη συγκυρία για εσάς για να κερδίσετε κάτι; 
«Η Ρεάλ που δεν είναι στα καλύτερά της μπορεί να σε κερδίσει με 4-0. Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά η Ρεάλ είναι ικανή για το καλύτερο. Με τον Ζινεντίν Ζιντάν δουλεύουν περισσότερο σαν σύνολο».
 
Πώς βλέπεις τη… ξηρασία του Ρονάλντο στα γκολ;
«Είναι κάποιες στιγμές που κόστισαν… Είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Κριστιάνο. Είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο και θα επιστρέψει στα γκολ».
 
Για τη συζήτηση που γίνεται στη Μαδρίτη για τον Μπενζεμά. Τι νομίζεις;
«Πάντα λέω το ίδιο πράγμα: Είναι ένας από τους επιθετικούς που με έχουν δυσκολέψει περισσότερο. Η ελαστικότητα του, το κοντρόλ του, ο έλεγχος της μπάλας όταν την έχει στην κατοχή του, το παιχνίδι του, ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζεται. Είναι κάτι περισσότερο από εννιάρι. Σημαίνει κάτι το γεγονός ότι βρίσκεται στη Ρεάλ για τόσα πολλά χρονιά».
 
Δείτε αυτούσια τη συνέντευξη ΕΔΩ.