«Θυμάμαι τον Γιοβάνοβιτς που μου έλεγε για την ευκαιρία της ζωής του με τη Ρεάλ»

Για το σπουδαία παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, στον Super Sport FM. «Έχω μια κρυφή ελπίδα. Θυμάμαι πως ο Γιοβάνοβιτς μου είχε πει μετά το τέλος του περασμένου αγώνα που παίξαμε με τη Ρεάλ, όταν έβγαλε παίκτη του κέντρου να βάλει τον Σολάρι, πως «δεν θα έχω αρκετές ευκαιρίες να κερδίσω τη Ρεάλ στη ζωή μου. Θα το ρισκάρω», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Τάκης Αντωνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Αντωνίου στον Super Sport FM:

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι ιστορικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει συγκλονιστικές ποδοσφαιρικές στιγμές, κάτι που δεν περνούσε από το μυαλό μας. Έχουμε φιλοξενήσει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και δόθηκε η ευκαιρία στους φίλους του ΑΠΟΕΛ αλλά και σε ολόκληρο φίλαθλο κοινό της Κύπρου να παρακολουθήσει αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Είναι γεγονότα που ξεπερνούν τα στενά ποδοσφαιρικά όρια της Κύπρου».

Για την ευρωπαϊκή πορεία των κυπριακών ομάδων:

«Πάντα θα λέω ότι η είσοδος της Ανόρθωσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία των ομάδων μας. Το ότι ομάδες της Κύπρου εξασφάλισαν 13 φορές τη συμμετοχή τους σε φάση των ομίλων, σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα έρθουν και πολύ μεγάλες ομάδες. Είναι κάτι το απίστευτο. Αυτοί που βλέπουν τα αρνητικά, θα πρέπει να κοιτάξουν το θέμα. Φανταστείτε που θα ήμασταν αν δεν προόδευε τόσο το ποδόσφαιρο μας. Η πορεία των ομάδων μας επηρεάζει και την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα».

Για το πως περιμένει το αποψινό παιχνίδι:

«Παραδοσιακά, όχι μόνο φέτος, το ΑΠΟΕΛ όταν αγωνίζεται κυρίως στην έδρα του πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει καλό αποτέλεσμα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, τα πρώτα δέκα λεπτά οι Γερμανοί έδωσαν ένα ξέφρενο ρυθμό στον αγώνα και ένας απλός θεατής το πρώτο συμπέρασμα που έβγαζε είναι πως δύσκολα θα τα βγάλει πέρα το ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν τα έβαλαν κάτω και σταδιακά ξεδίπλωσαν τις δικές τους δυνατότητες. Αυτό πιστεύω θα φανεί και σήμερα. Η Ρεάλ είναι άλλο επίπεδο αλλά έχει αποδείξει το ΑΠΟΕΛ ότι έχει παίκτες που πιστεύουν. Έχω μια κρυφή ελπίδα. Θυμάμαι πως ο Γιοβάνοβιτς μου είχε πει μετά το τέλος του περασμένου αγώνα που παίξαμε με τη Ρεάλ, όταν έβγαλε παίκτη του κέντρου να βάλει τον Σολάρι, πως «δεν θα έχω αρκετές ευκαιρίες να κερδίσω τη Ρεάλ στη ζωή μου. Θα το ρισκάρω».