«Ο Ντικουμάνα ήταν άρρωστος από το 2005. Έπαιρνε φάρμακα και έκανε ενέσεις»

Από το 2005 μέχρι το 2011, οπότε και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αγωνίστηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο αδικοχαμένος Χαμάντ Ντικουμάνα.

Ο ποδοσφαιριστής από την Ρουάντα ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας μετά από επιλογή του τότε προπονητή, Φύτου Νεοφύτου.
 
 
Ο Κύπριος τεχνικός μιλώντας στον Super Sport FM αναφέρθηκε στο πώς ήρθε στην Κύπρο ο Ντικουμάνα: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό το συμβάν. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του Χαμάντ. Παράλληλα θα ήθελα να πως σε όλους να προσεύχονται για την οικογένεια του. Θυμάμαι ήταν την σεζόν 2004-05 και παίζαμε στη δεύτερη κατηγορία. Φέραμε αρκετούς παίκτες, μαζί τους ήταν και ο Ντικουμάνα, ήταν στο Βέλγιο προηγουμένως. Έβγαζε μάτια και ήρθε να μας βοηθήσει».
 

Για την σχέση που είχε με τον Ντικουμάνα είπε: «Εγώ τον έζησα στην προετοιμασία. Ήταν ιδιαίτερος χαρακτήρας αλλά ήσυχος. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τον Ντικουμάνα, ήταν καλός ποδοσφαιριστής, χρησιμοποιούσε και τα δυο του πόδια και ήταν πολύ καλός στις μονομαχίες. Είχε μακρινή μπαλιά και με τα δυο τα πόδια».
 
Όπως ανάφερε ο Φύτος Νεοφύτου, ο Ντικουμάνα είχε κάποια προβλήματα υγείας όταν ήρθε στο νησί: «Ήταν άρρωστος από εκείνο τον καιρό που ήρθε. Είχαμε προσέξει κάποια πράγματα και θυμάμαι πως τον πήραμε και στη κλινική 3-4 μέρες. Έπρεπε να κάνει κάποιες αναλύσεις, να παίρνει φάρμακα και να κάνει ενέσεις». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει εάν αυτή είναι η αιτία του θανάτου του 39χρονου.