«Το κάναμε, μπαμπά, το κάναμε…»

Στο 42’ της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ το άτσαλο πέσιμο του Μπόι Βάτερμαν μετά από έξοδο για να κάνει επέμβαση έφερε το δεύτερο αγωνιστικό πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ – προηγήθηκε η αναγκαστική αλλαγή του Ντε Καμάρκο.

Τρία λεπτά αργότερα οριστικοποιήθηκε ότι ο Ολλανδός τερματοφύλακας δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ότι θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.
 
Ο τραυματισμός του Βάτερμαν έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο τερματοφύλακα του ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων, Ραούλ Γκουντίνιο, να κάνει το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 21χρονος έγινε ο πρώτος Μεξικανός  τερματοφύλακας που αγωνίζεται στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.
 
Ο πατέρας του πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ – δανεικός από τον Πόρτο – σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα του Μεξικού (elmanana.com) είπε ποια ήταν τα πρώτα λόγια, μετά τον αγώνα, του Γκουντίνιο, ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο: «Το κάναμε, μπαμπά, το κάναμε».

 

Όπως ανάφερε, ο ίδιος το έμαθε από την σύζυγό του η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και είχε την ευχέρεια να παρακολουθήσει από κοντά την ιστορική στιγμή του γιού της. «Η γυναίκα μου είναι εκεί και μου τηλεφώνησε να μου πει: “Ο Ραούλ θα παίξει”. Σαν τρελός άρχισα να αναζητώ το παιχνίδι και το είδα. Θυμήθηκα όταν ήταν παιδί και του πετούσα τις μπάλες για να τις μαζέψει».