Τα μαύρα μεσάνυχτα της Daily Mail για τον ΑΠΟΕΛ!

Αν γινόταν κάποτε προσπάθεια συλλογής όλων των κατά καιρούς «μαργαριταριών» που έχουν ειπωθεί ή γραφτεί για τις κυπριακές ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η καταγραφή θα κατέληγε σε πολύτομη Βίβλο.

Και αν η παντελής άγνοια ή η λανθασμένη πληροφόρηση για το κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν σχεδόν φυσιολογική ή αναμενόμενη τις δεκαετίες της ανυποληψίας του στο διεθνές στερέωμα και της απουσίας της τηλεόρασης και του διαδικτύου, στην εποχή μας ξενίζει.

Και επειδή οι πηγές και οι δυνατότητες πληροφόρησης είναι πλέον σχεδόν απεριόριστες, και επειδή οι ομάδες μας με τα εκτός συνόρων επιτεύγματά τους έχουν τοποθετήσει την Κύπρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι αδιάφοροι ή ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Όπως π.χ. η Daily Mail, η οποία -σε ρεπορτάζ της για το αποψινό παιχνίδι της Τότεναμ στο ΓΣΠ- αναφέρει πως ο ΑΠΟΕΛ μετά την πορεία του ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 δεν έχει καταφέρει ξανά να προκριθεί από τη φάση των ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Με άλλα λόγια, οι συντάκτες της αγγλικής εφημερίδας δεν αντιλήφθηκαν την περασμένη περίοδο ούτε την πρωτιά των «γαλαζοκιτρίνων» στο β’ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ούτε την πρόκρισή του επί της Μπιλμπάο στη φάση των 32 της διοργάνωσης, ούτε φυσικά τις αναμετρήσεις του με την Άντερλεχτ στους 16.

Προφανώς γι’ αυτούς, αν δεν κατακτήσεις το τρόπαιο ή, έστω, δεν αγωνιστείς απέναντι σε ομάδες από το Νησί, είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτε στο θεσμό…