Ο εκπληκτικός Εμπεσίλιο, ρεζιλεύει τον Μπέιν

Από την αμφισβήτηση, την μουρμούρα και την… πόρτα εξόδου που τον ήθελαν τα δημοσιεύματα  ο Λορέντζο Εμπεσίλιο αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης του ΑΠΟΕΛ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». 
 
Ο Ολλανδός μέσος καθιερώθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. 
 
 
 
Στη Μαδρίτη ήταν συγκλονιστικός στο πρώτο ημίχρονο, αφού απέναντι στην πιο ισχυρή τριάδα μεσαίας γραμμής στον κόσμο τα πήγε περίφημα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. 
 
Ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ίσως και του γηπέδου, όσο αγωνίστηκε. Ξεχειλίζει από ποιότητα, κράτησε την μπάλα και ηρέμησε το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Σωστός στις μεταβιβάσεις του και με πολλά τρεξίματα βοήθησε και ανασταλτικά. Στο 12’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όμως το σουτ του κόντραρε στα πόδια του Ράμος.
 

Ο Εμπεσίλιο διασύρει με τις εμφανίσεις του τον Μάριο Μπέιν που επέμεινε να τον χρησιμοποιεί στη θέση του δεξιού εξτρέμ, όπου δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή ν’ αποδώσει με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες.