Η κριτική των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έπεσε μαχόμενος στη Μαδρίτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ.
 
Παρά την ήττα με 3-0 αρκετοί παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» παίρνουν θετικό πρόσημο, ιδίως για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Ο REPORTER αξιολογεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.
 
 
ΜΠΟΙ ΒΑΤΕΡΜΑΝ
Αρκετή δουλειά είχε ο Ολλανδός τερματοφύλακας που ήταν σταθερός στις εξόδους του, έσωσε τον ΑΠΟΕΛ σε μερικές περιπτώσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη στα τρία τέρματα που δέχθηκε.
 
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ
Ο Ελλαδίτης μπακ ρίχθηκε κατευθείαν στα βαθειά ελλείψει άλλης λύσης για το δεξί άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ. Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Μπέιλ, ενώ έμεινε εκτεθειμένος και από τον Σάλαϊ που δεν ακολούθησε μερικές φορές τον Μαρσέλο όταν προωθείτο. Το πρώτο γκολ της Ρεάλ προήλθε από το δικό του χώρο ευθύνης, ενώ οι Μαδριλένοι «φόρτωσαν» τη δεξιά πλευρά του ΑΠΟΕΛ εντοπίζοντας την αδυναμία.
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΛΑΓΟ
Στάθηκε καλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπου περιορίστηκε στον αγώνα με τη Ρεάλ. Από τις ελάχιστες φορές που προωθήθηκε είχε το δυνατό σουτ στο 10’ που ανάγκασε τον Νάβας να διώξει σε κόρνερ, ενώ δημιούργησε την ευκαιρία του Εμπεσίλιο δύο λεπτά αργότερα. Αδικείται από την απόφαση του διαιτητή στην υπόδειξη του πέναλτι, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ, καθώς η μπάλα κτύπησε στο ώμο και όχι στο χέρι του Ισπανού.
 
 
ΚΑΡΛΑΟ
Με εξαίρεση τη φάση του πρώτου τέρματος της Ρεάλ, όταν έχασε το βηματισμό του και δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ρονάλντο ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι σχεδόν αλάνθαστος. Κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες απέναντι στα πρωτοκλασάτα αστέρια της Ρεάλ.
 
ΧΕΣΟΥΣ ΡΟΥΕΔΑ
Δύσκολο βράδυ και για τον Ισπανό αμυντικό που τα πήγε περίφημα στο πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Καρλάο περιόρισαν τους επιθετικούς της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το δεύτερο τέρμα των Μαδριλένων ήρθε η απογοήτευση, η κούραση ήταν πιο εμφανής στα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ και η Ρεάλ μπήκε περισσότερες φορές στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ.
 
ΝΟΥΝΟ ΜΟΡΑΙΣ
Ο ρόλος του περιορίστηκε στα ανασταλτικά καθήκοντα, αφού ουσιαστικά ήταν μερικά μέτρα μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, ώστε να κλείσει τους διαδρόμους για κάθετες πάσες. Ο στόχος επιτεύχθηκε αφού οι παίκτες του Ζιντάν απείλησαν σχεδόν μόνο από τα άκρα.
 
ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΑΝΚΟ
Τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο ανασταλτικό μέσο του ΑΠΟΕΛ. Μπόλικο τρέξιμο στη μεσαία γραμμή, σπάνια πέρασε τη μεσαία γραμμή και είχε ως πρωταρχικό στόχο να περιορίσει τις επελάσεις του Μόντριτς.
 
ΕΜΠΕΣΙΛΙΟ
Ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ίσως και του γηπέδου, όσο αγωνίστηκε. Από την αμφισβήτηση επί ημερών Μάριο Μπέιν, ο Ολλανδός καθιερώθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου. Ξεχειλίζει από ποιότητα, κράτησε την μπάλα και ηρέμησε το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Σωστός στις μεταβιβάσεις του και με πολλά τρεξίματα βοήθησε και ανασταλτικά. Στο 12’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όμως το σουτ του κόντραρε στα πόδια του Ράμος.
 
ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ
Πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, για τον Κύπριο εξτρέμ. Μπόλικα τρεξίματα στην αριστερή πτέρυγα, βοήθησε αφάνταστα και τον Λάγο στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
 
ΡΟΛΑΝΤ ΣΑΛΑΙ
Ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν μπόρεσε σε κανένα στάδιο της αναμέτρησης να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Άφησε εκτεθειμένο τον Βούρο στα overlap του Μαρσέλο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε πρώτος από τον Γιώργο Δώνη.
 
ΙΓΚΟΡ ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ
Πάλεψε κόντρα στους δυνατούς και γρήγορους αμυντικούς της Ρεάλ. Προσπάθησε να κρατήσει μπάλα με πλάτη στους αμυντικούς και να την «σπάσει» στους ακραίους. Οι συνθήκες του αγώνα αναγκαστικά τον έφεραν στη μεσαία γραμμή όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας και μακριά από το πεδίο δράσης του. 
 
ΑΓΟΥΣΤΙΝ ΦΑΡΙΑΣ
Ο Αργεντινός μπήκε στο γήπεδο όταν ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να μένει από δυνάμεις και αφού είχε πέσει η ψυχολογία μετά το δεύτερο γκολ της Ρεάλ. Δευτερόλεπτα μετά οι Μαδριλένοι πέτυχαν τρίτο τέρμα και κάπου εκεί ο αγώνας είχε κριθεί. 
 
7Ζαχίντ και Ποτέ έπαιξαν ελάχιστα και δεν είναι δυνατό να κριθούν.