«Αυτός ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ πόσα παίρνει; Να δείτε πόσα θα του κάνω…»

Αποκαλύψεις για το ξεκίνημα της καριέρας του Δημήτρη Χριστοφή έκανε ο Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν προπονητής της Ένωσης όταν ο νυν παίκτης της Ομόνοιας άρχισε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Μάριος Κωνσταντίνου ήταν προπονητής στην Ένωση όταν ο Χριστοφή μετακόμισε από τον Ονήσιλο στην ομάδα του Παραλιμνίου. Όπως ανάφερε ο Κύπριος προπονητής όταν πήγε στην Ένωση υπήρχαν σκέψεις ο παίκτης να δοθεί δανεικός.

«Πήγα την 6η αγωνιστική στην Ένωση και η σκέψη από την ομάδα για τον Δημήτρη Χριστοφή ήταν να πάει σε άλλη ομάδα και να δοθεί δανεικός. Ήταν ένα παιδί (18 χρονών) που διψούσε να παίξει ποδόσφαιρο» είπε την εκπομπή «Όλα Μάλε» και πρόσθεσε: «Έδινε τα πάντα για να κερδίσει μια θέση. Είχα αποφασίσει ότι θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά ως βασικός, όμως δεν του το έδειξα στις προπονήσεις».
 

Ο Μάριος Κωνσταντίνου ανάφερε μία ιστορία με τον Χριστοφή στο ξενοδοχείο. «Πήγα να τον δω στο ξενοδοχείο και διάβαζε βίους Αγίων. Του είπε ότι θα τον έβαζα να παίξει και μου είπε: “Κόουτς όταν με βάλεις μέσα, δεν θα με ξαναβγάλεις”. Ένας παίκτης με τέτοια προσόντα, είναι δύσκολο να αποτύχει» ανάφερε ο Κύπριος τεχνικός.
 
Ο Μάριος Κωνσταντίνου θέλοντας να δείξει το πείσμα του Χριστοφή ανάφερε μία ιστορία από παιχνίδι της Ένωσης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. «Σε ένα παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, αποφάσισα να τον βάλω στα αριστερά.  Στα αποδυτήρια, πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ρωτούσε για τον δεξί μπακ του ΑΠΟΕΛ και πόσα παίρνει. Του είπαν οι άλλοι το ποσό και τον άκουσα να λέει: «Άμα είναι τόσα τώρα να δείτε πόσα θα του κάνω». Του έκανε βασανιστήρια».
 
 
Ο Μάριος Κωνσταντίνου κατέληξε: «Ο Δημήτρης ότι έχει κάνει, το έκανε από τα προσόντα και τον χαρακτήρα του. Δεν τον βοήθησα εγώ, απλά το ταλέντο του τον βοήθησε. Το να βλέπεις μετά από χρόνια, ένα παίκτη που του έδωσες την πρώτη ευκαιρία είναι μια ικανοποίηση. Πέρσι υπήρχε η Ομόνοια με τον Χριστοφή και η Ομόνοια χωρίς τον Χριστοφή. Τώρα τον βλέπω σε καταπληκτική κατάσταση. Αν είναι διαφορετικό το σύνολο θα λάμψει».
 
*Eικόνα από το παιχνίδι στο οποίο αναφέρθηκε ο Μάριος Κωνσταντίνου. Η Ένωση - στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της περιόδου 2007-08 - κέρδισε στο ΓΣΠ με 1-0 με γκολ του Φρέντι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.