Σιμόν: «Δεν γίνεται να πας από το 0 στο 10…»

Ειλικρινής στην παραδοχή πως η εμφάνιση δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ότι η νίκη του αντιπάλου ήταν δίκαιη, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και πεπεισμένος για το λαμπρό μέλλον της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ραν Μπεν Σιμόν μετά την ήττα της Κύπρου στην Εσθονία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2018.
«Στο ποδόσφαιρο, όταν πας να ρισκάρεις, ενίοτε μένεις εκτεθειμένος και συμβαίνει ό,τι συνέβη σήμερα. Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι θα ήταν ικανοποιητική η ισοπαλία, αλλά πήγαμε για τη νίκη με επιθετικές αλλαγές. Δεν έχω παράπονο, οι παίκτες έδωσαν το 100%. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για μας, η Εσθονία ίσως άξιζε τη νίκη, αλλά ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι και την πρόκληση. Είμαι ο πρώτος που πιστεύει στο μέλλον αυτής της ομάδας, την προσωπικότητα αυτής της γενιάς, αλλά θα χρειαστεί χρόνος, δεν μπορούμε από το 0 να πάμε στο 10», δήλωσε ο Ισραηλινός εκλέκτορας.
 
Λαΐφης: «Αν παίζαμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε…»
Εκ μέρους των διεθνών ο Κωνσταντίνος Λαΐφης τόνισε: «Δεν παίξαμε καλά σήμερα, όμως τα δώσαμε όλα. Οι Εσθονοί μας πίεσαν, δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Φάνηκε και η κούραση. Αν παίζαμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Ο αντίπαλος άξιζε περισσότερο τη νίκη, αλλά δεν βρήκαν και πολλές ευκαιρίες, δικαιούμασταν τον βαθμό. Το κεφάλι ψηλά, συνεχίζουμε. Αυτή η εθνική έχει πολλά να πετύχει στο μέλλον, πραγματικά το πιστεύω. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πετύχουμε κάτι στο μέλλον».
 
Αρτυματάς: «Φταίμε μόνον εμείς»
«Ξέραμε πως θα ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ας μην παρασυρόμαστε από το όνομα Εσθονία, είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλή τακτική. Έκλεισαν τους χώρους. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, αλλά ούτε κι εμείς είχαμε φάσεις. Τους ήρθε η φάση στο τέλος, ίσως να ήταν και λίγο τυχεροί. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ούτε να φταίξουμε κάτι άλλο πέρα απ’ τους εαυτούς μας. Δεν σταματάμε εδώ... Δεν γίναμε υπερομάδα, επειδή κερδίσαμε τη Βοσνία, ούτε και τα παρατάμε, επειδή χάσαμε έναν αγώνα. Πιστεύω πως μέσα απ’ τη δουλειά μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Βλέπουμε μια αλλαγή στη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης», σχολίασε ο Κωστάκης Αρτυματάς.
 
Χαραλαμπίδης: «Δυστυχώς δεν έχουμε συνέχεια»
Τέλος, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι. Έγινε μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ άδικο το αποτέλεσμα με γκολ στο τελευταίο λεπτό. Πρέπει να μάθουμε από τη σημερινή μέρα και η καινούργια ομάδα να στηριχθεί από όλους. Υπάρχουν νεαροί με πάρα πολύ ταλέντο. Είμαι πεπεισμένος πως στο μέλλον θα έχουμε καλύτερες μέρες. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο τουρνουά για να χτυπήσουμε την πόρτα του Euro.
Βγήκε η κούραση από το παιχνίδι με τη Βοσνία, πηγαίναμε δεύτεροι στην μπάλα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο σκορ, αλλά έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά, όπως πάντα. Θέλουμε να χτίσουμε σε αυτά τα μικρά-μικρά βήματα. Υπάρχει πίστη στην Εθνική και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια και είναι κάτι που πρέπει να το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια. Εγώ θα είμαι πάντα στην Εθνική όποτε μου ζητηθεί, είτε αγωνιστικά είτε από άλλο πόστο»