Αν ο Δώνης αποφάσιζε για την πόρτα εξόδου μετά το φιλικό…

Ο φιλικός αγώνας με την Ένωση προγραμματίστηκε για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν αρκετά στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 
Η ήττα με 3-1, αλλά κυρίως το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν αρκετοί από αυτούς προβλημάτισε τον Γιώργο Δώνη, που αν έπαιρνε απόφαση για το ποιος ποδοσφαιριστής θ’ αποχωρήσει για να εγγραφεί στο ρόστερ ο δεξιός ακραίος επιθετικός που θ’ αποκτηθεί τις επόμενες μέρες θα είχε πολλούς υποψήφιους.
 
Για πρώτη φορά φόρεσε τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ο Λούκας Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε 60’, είχε καλές και κακές στιγμές, σίγουρα όμως χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια για να επανέλθει σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και να κτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας.
 
Η αποχή εφτά μηνών από την αγωνιστική δράση ήταν περισσότερο από εμφανείς στα πόδια του Σόουζα, ο οποίος έχει την ποιότητα για να προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Και αν ο Σόουζα έχει τη δικαιολογία της ανετοιμότητας, αρκετοί από τους υπόλοιπους παίκτες του ΑΠΟΕΛ πήραν αδικαιολόγητα απροβίβαστο βαθμό στο φιλικό με την Ένωση. Ο Ούρκο Πάρντο για ένα ακόμα αγώνα προβλημάτισε με την απόδοση του. Ο Βελγοϊσπανός πορτιέρε συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις και αποτελεί «πονοκέφαλο» το γεγονός αυτό, καθώς είναι από τους καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές αν και δεν δείχνει αυτή την στιγμή ικανός να βρίσκεται ούτε καν στον πάγκο.
 
Ο Μπερτόλιο έχασε τη θέση βασικού από τον Εμπεσίλιο και αντί να δείξει ζήλο για να πείσει τον προπονητή του κινήθηκε σε ρηχά νερά, ενώ ούτε ο Ποτέ, παρόλο που σκόραρε, έδειξε σημάδια βελτίωσης.
 
Σαφέστατα και ο Γιώργος Δώνης δεν θα πάρει αποφάσεις με βάση την απόδοση των παικτών του σε φιλικό παιχνίδι, όμως ο Ελλαδίτης περιμένει και απαιτεί καλύτερη εικόνα από τις… ρεζέρβες του, αφού η πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη απαιτούν από τον Ελλαδίτη να εκμεταλλευτεί σε βάθος το ρόστερ.