Η Cyta έκανε υπέρβαση για τον ΑΠΟΕΛ

Ανήμερα του αγώνα οριστικοποιήθηκε τελικά η τηλεοπτική μετάδοση. Η εκτός έδρας αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Βιτορούλ θα μεταδοθεί από τη Cytavision (21:00), η οποία ωστόσο χρειάστηκε να υπερπηδήσει αρκετά εμπόδια για να εξασφαλίσει το παιχνίδι για τους συνδρομητές της.
Το μεγαλύτερο όλων είχε διαφανεί μέσα από ένα απόσπασμα στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, όπου αναφερόταν πως «εμείς ως οφείλαμε έχουμε ενημερώσει άμεσα μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης, την UEFA και τη Cytavision, η οποία κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εντός έδρας, για τις μέρες και ώρες διεξαγωγής του εντός έδρας αγώνα μας, έχοντας ως μοναδικό μέλημα το καλό της ομάδας και του κόσμου μας».
 

Η ώρα διεξαγωγής του επαναληπτικού εξελίχθηκε στην αιτία του κακού. Ιδού το πώς και το γιατί: η Cyta προσέγγισε τους Ρουμανούς με σκοπό μια συμφωνία-πακέτο για τις δύο αναμετρήσεις. Να αγοράσει εκείνη την παραγωγή στη Ρουμανία και να πωλήσει την αντίστοιχη στην Κύπρο. Η άλλη πλευρά ήταν σύμφωνη, υπό μία προϋπόθεση: να ξεκινήσει το παιχνίδι στο ΓΣΠ στις 19:30, ώστε σχεδόν με τη λήξη του να μπορούν να δείξουν και τον επαναληπτικό της Στεάουα Βουκουρεστίου με τη Βικτόρια Πλζεν (21:15).
 

Στο σχετικό αίτημα της Cyta, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάθετα αρνητικός, με αποτέλεσμα να ευρίσκεται στον αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή η τηλεοπτική προβολή του αποψινού αγώνα. Εν τέλει, ο ημικρατικός οργανισμός προχώρησε σε οικονομική υπέρβαση, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των Ρουμάνων και να εξασφαλίσει το παιχνίδι για τους συνδρομητές του.