ΑΠΟΕΛ: Ισοπαλία με Βάντερ

Δίχως νικητή έληξε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2017/18. Απέναντι στην Άρκα Γκντίνια οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την ευκαιρία για ένα… ξεμούδιασμα εν μέσω προπονήσεων σε καθημερινή βάση και ο Μάριο Μπέιν τη δυνατότητα να δει σε δράση τους πλείστους ποδοσφαιριστές του και να ελέγξει το βαθμό προόδου και ετοιμότητας της ομάδας του.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Οι πρωταθλητές Κύπρου άνοιξαν το σκορ στο 32’ με τον Βάντερ, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδεκτής της μπάλας σε μια ιδανική αντεπίθεση και με άψογη «λόμπα» νίκησε τον Στέινμπορς, ενώ οι Πολωνοί ισοφάρισαν στο 43’ με τον Κουν.
 
Με ήρωα τον Πάρντο
Στο ξεκίνημα του φιλικού φάνηκε ότι η Άρκα ήταν η ομάδα που βρισκόταν σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. Στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δημιουργήσει δύο προϋποθέσεις για γκολ, στο 6’ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Μαρτσίνιουκ, ενώ ως τα μισά του πρώτου μέρους ο Πάρντο είχε υποχρεωθεί να επέμβει στις προσπάθειες των Βάρχολακ (7’), Κουν (10’), Σιεμάσκο (14’) και Πιέσιο (21’)!

Στο 26’ ο Μερκής έβαλε σωτήρια την κόντρα σε εντός περιοχής σουτ του Πιέσιο και στο 32’, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ που δεν είχε σουτ στην αντίπαλη εστία πήρε το προβάδισμα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, το γέμισμα ακριβείας του Χριστοφόρου από τα δεξιά βρήκε αμαρκάριστο στην άλλη πλευρά τον Βάντερ, ο οποίος κατέβασε ιδανικά την μπάλα και την πλάσαρε πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα για το 1-0!

Στο επόμενο λεπτό ο Πάρντο πραγματοποίησε ακόμη μια σωτήρια επέμβαση, ενώ το ίδιο έπραξε και στο 35’ διορθώνοντας λάθος του Αλεξάνδρου που έχασε την μπάλα εντός περιοχής. Στο 37’ οι Πολωνοί ζήτησαν πέναλτι σε χέρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι με κόρνερ και στο 43’ η Άρκα έφτασε στη -δίκαιη βάσει ευκαιριών- ισοφάριση έπειτα από ασίστ του Ναλέπα και τελείωμα του Κουν.

ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Πάρντο - Χριστοφόρου, Μερκής, Άδωνης, Αλεξάνδρου - Φαρίας, Εμπεσίλιο - Αντωνίου, Βάντερ, Αλωνεύτης - ντε Καμάργκο.
Άρκα (4-1-4-1): Στέινμπορς - Ζμπόζιεν, Μάρτσιανικ, Ζόμπιεραϊ, Βάρχολακ - Σαμπέα - Κουν, Ναλέπα, Μαρτσίνιακ, Πιέσιο - Σιεμάσκο (33’ Ζεμπρακόβσκι).
 
Καλύτερος στην επανάληψη
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου αντιστράφηκε στο δεύτερο, όταν ο ΑΠΟΕΛ με δέκα αλλαγές (άπαντες πλην Μερκή) εμφανίστηκε πιο παραγωγικός σε φάσεις και απειλητικός. Μοράις (47’), Ποτέ (56’), Μακρής (61’, 83’) και Μπερτόλιο (80’) είχαν την ευκαιρία να χριστούν σκόρερ και να βάλουν ξανά μπροστά στο σκορ τους «γαλαζοκίτρινους».

Στον αντίποδα η Άρκα ήταν παντελώς ακίνδυνη μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο αρχικά ο Ρόμο νίκησε σε τετ α τετ τον Ζεμπρακόβσκι (82’) και ακολούθως ο Λεβίκι δεν πρόλαβε για λίγο το γύρισμα του ντα Σίλβα για να πετύχει το νικητήριο τέρμα (89’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 73’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σολντέκι, αλλά επειδή το παιχνίδι ήταν φιλικό απλώς αντικαταστάθηκε από τον Ζεμπρακόβσκι και οι Πολωνοί συνέχισαν ως το τέλος με ένδεκα παίκτες.

ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Χριστοφόρου, Αρτυματάς, Μερκής, Λάγο - Μοράις, Βινίσιους - Μακρής, Μπερτόλιο, Εφραίμ - Ποτέ.
Άρκα (4-1-4-1): Πίλαρζ - Σόχα, Ντανχ, Κόσουτ, Βάβστσικ - Σολντέκι (73’ Ζεμπρακόβσκι) - Νοβίκι, ντα Σίλβα, Χέμπελ, Βοϊόβσκι - Λέβικ.