ΑΠΟΕΛ: Οι «ματιές» σε Φορτούνα και το «παιδομάζωμα»

Το «παιδομάζωμα» ταλαντούχων Κύπριων ποδοσφαιριστών στον ΑΠΟΕΛ δεν σταματά στους Μηνά Αντωνίου, Κύπρο Χριστοφόρου και Ανδρέα Μακρή.
 
Οι πρωταθλητές δίνουν βαρύτητα στην απόκτηση νεαρών γηγενών παικτών και εξετάζουν κάθε περίπτωση Κύπριου ποδοσφαιριστή (από Κύπρο και εξωτερικό), ώστε να έχουν στον «Αρχάγγελο» ότι καλύτερο διαθέτει η ντόπια αγορά.
 
 
 
Η εξέλιξη των Πιέρου Σωτηρίου και Νικόλα Ιωάννου απέδειξε ότι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές αξίζουν στήριξης και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη στοχεύει να μπολιάσει ακόμα περισσότερο το κυπριακό στοιχείο σε μια ομάδα που ανέκαθεν αποτελούσε τη βάση της Εθνικής Κύπρου.  
 
 
Την ίδια ώρα στον ΑΠΟΕΛ περιμένουν τις εξελίξεις στην περίπτωση του Λούκας Σόουζα. Το δεδομένο είναι πως ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την ΑΕΛ γι’ άλλο ένα χρόνο και μόνο εάν ικανοποιηθεί οικονομικά θα μείνει ελεύθερος. Η άφιξη του ατζέντη του ποδοσφαιριστή στην Κύπρο θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό και στον ΑΠΟΕΛ αν και τηρούν στάση αναμονής, είναι αισιόδοξοι για μετακόμιση του πολυσύνθετου μέσου στον «Αρχάγγελο».
 
Ματιές σε Φορτούνα
Όσο παραμένει ανοικτό το σκηνικό με το ποδοσφαιρικό μέλλον του Νούριο Φορτούνα, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η ΑΕΛ κατέθεσε πρόταση στην Μπράγκα γι’ ανανέωση του δανεισμού του νεαρού αριστεροπόδαρου μπακ, με τους Πορτογάλους να επιθυμούν παραχώρηση του με ελευθέρα μεταγραφή.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού δεν έχουν την (οικονομική) δυνατότητα για τέτοια αγορά (κοστολογείται στις 200-250 χιλιάδες ευρώ) και κάπου εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε δηλώσει, στην παρουσίαση του Μάριο Μπέιν, ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν ενδιαφέρεται για τον Φορτούνα. Η αλήθεια είναι πως οι πρωταθλητές δεν κατέθεσαν πρόταση γι’ απόκτηση του ποδοσφαιριστή, ούτε προσέγγισαν τον ατζέντη του. Όμως. η περίπτωση του παρακολουθείται στενά και εφόσον η προσπάθεια της ΑΕΛ για να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή με δεύτερο δανεισμό πέσει στο κενό, δεν αποκλείεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΑΠΟΕΛ.