Μερκής: «Όταν σκόραρα εναντίον του ΑΠΟΕΛ…»

Ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος βραβεύθηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος, μίλησε στην κάμερα του REPORTER για τη σημασία των βραβείων του ΠΑΣΠ αλλά και για τα κρίσιμα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ. Ο αμυντικός των «γαλαζοκιτρίνων», σχολίασε επίσης και το τέρμα που πέτυχε το 2010 στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μερκή στον REPORTER:
«Είναι μεγάλη σημασία τα βραβεία του ΠΑΣΠ γιατί φέρνει εμάς τους ποδοσφαιριστές πιο κοντά, δείχνουμε και στον κόσμο ότι εκτός από αντίπαλοι είμαστε και φίλοι. Αντικατοπτρίζει επίσης και τη χρονιά προσωπικά για τον κάθε ποδοσφαιριστή, δείχνει ποιοι ήταν οι διακριθέντες, ποιοι ξεχώρισαν, και νομίζω είναι ένα κίνητρο για εμάς τους ποδοσφαιριστές να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό»


Για τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα και το γεγονός ότι στον προηγούμενο τελικό πέτυχε τέρμα εναντίον του ΑΠΟΕΛ:
«Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν, οι παίχτες πηγαίνουν και έρχονται αλλά οι ομάδες μένουν εκεί. Φάνηκα τυχερός το 2009-10 σκόραρα και έδωσα στην τότε ομάδα μου τον Απόλλωνα, τώρα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στους ανθρώπους που με στηρίζουν, που είναι η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Και ελπίζω να καταφέρω να πανηγυρίσω το νταμπλ στη φετινή χρονιά κάτι που μου λείπει από τις επιτυχίες σαν Γιώργος Μερκής».

Εάν θέλει να σκοράρει στον τελικό:
«Θέλω να κερδίσω το Κύπελλο, και αν καταφέρω να σκοράρω καλώς, αν όχι ελπίζω να σκοράρει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας μου».
 
Το μήνυμα προς τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ:
«Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει συνηθίσει να αγχώνεται γιατί και στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα υπήρχε σήριαλ πριν να τελειώσει. Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και έχουμε το καλύτερο υλικό, αλλά η πορεία μας στην Ευρώπη επηρέασε λίγο την αγωνιστική μας κατάσταση.