Κάποιος να τραβήξει τ’ αυτί του Γιαννιώτα που έχασε και το δίκιο του

Την ποδοσφαιρική αξία του Γιάννη Γιαννιώτα δεν την αμφισβητεί κανείς. Ο Ελλαδίτης εξτρεμ στον ενάμιση (περίπου) χρόνο παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ απέδειξε το ταλέντο του και σύσσωμος ο ελλαδικός Τύπος κάνει λόγο για αδικία εκ μέρους του Ολυμπιακού Πειραιώς που δεν τον κράτησε το περασμένο καλοκαίρι στο ρόστερ του.
 
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς, τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό των πλείστων αντίπαλων ομάδων στην Κύπρο. Προφανώς, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτό.
 
 
 
Είτε είναι το πάθος, είτε η απρεπής συμπεριφορά ο Γιάννης Γιαννιώτας ξεπερνά τα όρια και αυτό έχει αντίκτυπο στην απόδοση του και κατ’ επέκταση επηρεάζει τον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, μερικές φορές χάνει και το δίκιο του. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Γκαρίδο στο 53’ κτύπησε με αγκωνιά τον Γιαννιώτα στο πρόσωπο σε μια φάση που έμεινε ατιμώρητη από τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα ν’ αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για βίαιο και επικίνδυνο παίξιμο.
 
 
 
 
Προηγήθηκε το σκληρό φάουλ του Χέφελ στον Γιαννιώτα με τον Ολλανδό μέσο της ΑΕΚ να τιμωρείται με κίτρινη, ενώ το τρίλεπτο της οργής ολοκλήρωσε το δυνατό φάουλ του Ελλαδίτη στον Τέτε που έφερε την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος χάνει το ντέρμπι με την Ομόνοια.
 

 
Η «ΑΕΚ Αρένα» μετατράπηκε σε αληθινή αρένα και εάν ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν αντικαθιστούσε τον Γιαννιώτα που ήταν εκτός εαυτού (η κάμερα τον συνέλαβε ν’ ανταλλάσσει γαλλικά με τον Μουρίγιο) πολύ πιθανόν να φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα.
 
Εάν δεν προηγείτο το όλο σκηνικό ο Κρίστιανσεν δεν θα έβγαζε τον Γιαννιώτα και πιθανόν να περνούσε τον Αλωνεύτη στη θέση του Μπαράλ, για τον οποίο ακούει τα εξ αμάξης για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στο αριστερό φτερό της επίθεσης.
 
Επιπλέον αυτού ο Γιαννιώτας στερεί το δικαίωμα από τον προπονητή του να έχει ετοιμοπόλεμο τον πιο φορμαρισμένο του εξτρέμ στο ντέρμπι με την Ομόνοια που πλέον είναι υψίστης βαθμολογικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ.