Άκου, σενιόρ Κρίστιανσεν, αδικεί τον εαυτό σου η εμμονή με Μπαράλ

Η μηδενιστική κριτική που δέχεται ο Τόμας Κρίστιανσεν για την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΚ στην «Αρένα» είναι υπερβολική, αλλά δεν απέχει από το DNA του ΑΠΟΕΛίστα.
 
Το τι γράφτηκε και λέχθηκε από οπαδούς των «γαλαζοκιτρίνων» αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του Δημήτρη Μασιά για τον Δανό προπονητή είναι προσβλητικά για έναν άνθρωπο που οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και με τη διαχείριση του ρόστερ που έχει στη διάθεση του έκτισε μια σημαντική διαφορά από τους διώκτες του στη μάχη διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
 
Η ήττα από την ΑΕΚ, ναι, αλλάζει τα δεδομένα στην κούρσα του τίτλου και θα διαφοροποιηθούν ακόμη περισσότερο αν ο Απόλλωνας κερδίσει την Ομόνοια στο ΓΣΠ (2/4 17:00) και μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.
 
Η αποτυχία στην «Αρένα» δεν είναι το τέλος του κόσμου για τον ΑΠΟΕΛ, ήταν όμως μια χαμένη ευκαιρία να θέσει εκτός διεκδίκησης την ΑΕΚ και να φορτώσει με άγχος τον Απόλλωνα που ακόμα και με διπλό στο ΓΣΠ θα έβλεπε τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται στο +7, έστω και αν αυτός (σ.σ. Απόλλωνας) έκανε τα πάντα (σχεδόν) σωστά.
 
Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Η εμμονή του Τόμας Κρίστιανσεν να χρησιμοποιήσει τον Μπαράλ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ αδικεί τον ίδιο και δίνει ερέθισμα σε όσους τον κατακρίνουν. Ο Δανός τεχνικός επέλεξε τον Μπαράλ στη συγκεκριμένη θέση και στον επαναληπτικό αγώνα με την Άντερλεχτ. Απόφαση που αποδείχθηκε λανθασμένη, όμως θα ήταν ντροπή να κατακριθεί γι’ αυτή του την επιλογή στον τελευταίο αγώνα μιας απόλυτα πετυχημένης ευρωπαϊκής πορείας.
 
Έχοντας διαθέσιμους και ξεκούραστους Αλωνεύτη και Βάντερ, ο Κρίστιανσεν προτίμησε να ρίξει στο ματς τον Μπαράλ (θυμίζουμε ότι ήταν δική του επιλογή τον περασμένο Ιανουάριο) και έδωσε τροφή για αρνητικά σχόλια. Προσέξτε, δεν το έκανε σε εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΖ, την Αναγέννηση ή τη Δόξα. Το έκανε απέναντι στην Άντερλεχτ και την ΑΕΚ εκτός έδρας.
 
Ο Κρίστιανσεν με την επιλογή του αυτή αδικεί τόσο τον εαυτό του όσο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι επιθετικός και δεν μπορεί να προσφέρει στη συγκεκριμένη θέση ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά. Αν ποντάρει στον Μπαράλ, ας τον έβαζε στη γραμμή κρούσης σε σχήμα 4-4-2 δίπλα στον Πιέρο. Η εμφάνιση του Μπερτόλιο στο πρώτο μέρος (κορυφαίος του αγώνα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο) αποδεικνύει πως σωστά πήρε φανέλα βασικού ο Αργεντινός και ο Μπαράλ θα έπρεπε να μείνει στον πάγκο.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε από την ΑΕΚ γιατί έπαιξε ο Μπαράλ. Αν ο Εμπεσίλιο ευστοχούσε στο τετ-α-τετ με τον Γιωργαλλίδη λίγο μετά την είσοδο του στο ντέρμπι οι «γαλαζοκίτρινοι» θ’ άρχιζαν ήδη τις ετοιμασίες του εξώστη.
 
Η απουσία του Μερκή (λέχθηκε πως ένιωσε ενοχλήσεις και γι’ αυτό έμεινε εκτός), ο οποίος είναι ο πιο σταθερός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο εξάμηνο της περιόδου στοίχισε στους «γαλαζοκίτρινους». Τα δύο στόπερ (Αστίθ-Ιωάννου) αδράνησαν στο πρώτο τέρμα με την μπάλα να κάνει γκελ και να περνά από πάνω τους πριν φτάσει στον σκόρερ Μυτίδη, ενώ ο Ισπανός στη φάση του δεύτερου τέρματος της ΑΕΚ λειτούργησε (γι’ ακόμη μια φορά φέτος) απερίσκεπτα και «έστησε» την μπάλα σε θέση βολής στον καλύτερο εκτελεστή φάουλ (Λαρένα) του κυπριακού πρωταθλήματος
 
Ο Κρίστιανσεν είχε δίκαιο στις δηλώσεις του πως από τους ποδοσφαιριστές του απουσίαζε το πάθος. Όμως, ο ίδιος βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της προπονητικής του καριέρας και εμμονές ή πειράματα τύπου Μπαράλ σε θέση αριστερού εξτρέμ θέτουν σε κίνδυνο το εγχείρημα του ιδίου και δίνουν αφορμές σε όσους τον περιμένουν στη γωνία.