Δανεικοί ΑΠΟΕΛ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και τα ερωτηματικά

Σε θέση ισχύος είναι ο ΑΠΟΕΛ αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια στο τέλος της σεζόν.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» κινήθηκαν έγκαιρα και «έδεσαν» στον «Αρχάγγελο» σημαντικά γρανάζια της μηχανής τους που έμεναν ελεύθεροι στο τέλος της χρονιάς και πλέον η προσοχή πέφτει στους τέσσερις (Βάτερμαν, Βινίσιους, Αλεξάνδρου, Αστίθ) που έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος Μαΐου, αλλά και στους τέσσερις (Κάνιας, Γιαννιώτας, Γιαμπερέ, Χριστοφόρου) οι οποίοι αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού μέχρι τη λήξη της περιόδου.
 
 
Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία ποδοσφαιριστών οι περιπτώσεις των Βινίσιους και Βάτερμαν είναι αυτές που «καίνε» περισσότερο την επιτροπή προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ. Ο 33χρονος Αστίθ που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς δεν έχει δεδομένη θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου, ενώ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου είναι ιδιαίτερη περίπτωση, εντούτοις δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Τόμας Κρίστιανσεν στο δεύτερο μισό της περιόδου.
 

 
Οι δανεικοί
Η θεαματική άνοδος στην απόδοση του Γιάννη Γιαννιώτα από τον Ιανουάριο και έπειτα καθιστά την παρουσία του Ελλαδίτη εξτρέμ χρήσιμη στον «Αρχάγγελο». Ο 23χρονος εξτρέμ που παίζει στον ΑΠΟΕΛ από τον Ιανουάριο του 2016 ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς θ’ απασχολήσει ξανά το ρεπορτάζ των «γαλαζοκιτρίνων» στο τέλος της περιόδου με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
 
Ανοδική είναι η πορεία και του Ρότζερ Κάνιας, ο οποίος εξελίσσεται στην πιο χρήσιμη χειμερινή μεταγραφή καλύπτοντας το κενό του τραυματία Βινίσιους και η πιθανότητα συζήτησης με την Αστάνα για παραμονή του στην ομάδα είναι αυξημένη.
 
Δύσκολο έως απίθανο είναι το σενάριο παραμονής του Σεντρίκ Γιαμπερέ, καθώς ο Αφρικανός έχει ψηλό κασέ, ενώ δεν έπεισε μέχρι στιγμής για την αξία του.
 
Ελάχιστα αγωνίστηκε ο Κύπρος Χριστοφόρου, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Άρη και το μέλλον του στον «Αρχάγγελο» εναπόκειται στον Τόμας Κρίστιανσεν.