Μπερτόλιο: Η παραφωνία του ΑΠΟΕΛ αξίας 700 χιλιάδων ευρώ

Εφτά επιτελικούς μέσους απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα. Από τον Μάη του 2012 οπόταν αποχώρησαν τα πλείστα μέλη της ομάδας που έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων» με την επική πορεία στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα τους και ο Μαρσίνιο, το κατώφλι του «Αρχαγγέλου» πέρασαν πέντε επιτελικοί μέσοι.
 

 
Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος διακρινόταν για την ταχύτητα του με την μπάλα στα πόδια, την ικανότητα του να παίξει κάθετα στο ένας εναντίον ενός και τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους επιθετικούς.
 
 
Σκόρερ ολκής δεν ήταν ούτε στον ΑΠΟΕΛ ούτε πουθενά στην καριέρα του. Στους «γαλαζοκίτρινους» σε δυόμιση χρόνια παρουσίας πέτυχε 8 τέρματα σε 58 αγώνες πρωταθλήματος, όμως έκανε σε υπερβολικά θετικό βαθμό τα υπόλοιπα που
επιθυμεί ο κάθε προπονητής από τον επιτελικό του μέσο.


Από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και την έλευση του Τόμας ντε Βινσέντι στον «Αρχάγγελο» ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε τέσσερις επιτελικούς μέσους (Σόουζα, Μπελαΐντ, Μπέκμαν, Μπενασούρ), ενώ αριθμός των «δεκαριών» που φόρεσαν την γαλαζοκίτρινη φανέλα από το 2011 και έπειτα αυξήθηκε φέτος στους εφτά με τις προσθήκες των Φακούντο Μπερτόλιο και Ρενάν Μπρεσάν.

 

 

Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε «ζεστό» χρήμα από την πώληση του Τόμας ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ. Στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ μπήκε ένα ποσό λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ και έγινε απόσβεση του μισού εκατομμυρίου που δαπανήθηκε το καλοκαίρι του 2014.

Σημαντικό κονδύλι από τα έσοδα της μεταγραφής Ντε Βινσέντι δαπανήθηκε για την αντικατάστασή του. Η αγορά του Φακούντο Μπερτόλιο ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ με συμβόλαιο 400 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ο Αργεντινός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος, ενώ από τους ψηλά αμειβόμενους ήταν και ο Ρενάν Μπρεσάν, το πέρασμα του οποίου από τον "Αρχάγγελο" δεν ήταν πετυχημένο. 

 


 
Στο ερώτημα: πόσο γέμισε τα παπούτσια του συμπατριώτη του (σ.σ Ντε Βινσέντι) ο Μπερτόλιο, η απάντηση είναι ελάχιστα. Δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων του ΑΠΟΕΛ; Οι μόλις δέκα συμμετοχές στο αρχικό σχήμα σε 28 αγώνες πρωταθλήματος μαρτυρούν πως όχι.

Ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Την κάθετη πάσα την έχει όσο κανείς άλλος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, ενώ τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε αποτελούν προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα.
 
Οι συχνοί τραυματισμοί που είχε δεν τον άφησαν ν’ αποκτήσει ρυθμό κατά τη διάρκεια της σεζόν.
 
Σε μια περίοδο που εξελίσσεται ονειρικά, μέχρι στιγμής, για τον ΑΠΟΕΛ με πορεία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και διαφορά εφτά βαθμών από τη δεύτερη θέση, ελάχιστοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ (τα δάκτυλα του ενός χεριού μοιάζουν πολλά) έχουν αρνητικό πρόσημο. Ο Φακούντο Μπερτόλιο είναι σ’ αυτούς.


Ο Αργεντινός μέσος διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει δικαίωμα ανανέωσης γι’ άλλο ένα χρόνο και εναπόκειται σε αυτόν να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας που πόνταραν στο ταλέντο του.
 

Διαβάστε επίσης: