Μπερτόλιο: Ένα δεκάρι 4 εκατομμυρίων στον ΑΠΟΕΛ (pic+vid)

Στα οκτώ χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας ο Φακούντο Μπερτόλιο πέτυχε 18 τέρματα (σε αγώνες πρωταθλήματος), μόλις τρία περισσότερα απ’ όσα σημείωσε την περσινή χρονιά ο Τόμας ντε Βινσέντι, τον οποίο έρχεται ν’ αντικαταστήσει στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. 
 
«Τα γκολ και οι ασίστ έχουν την ίδια σημασία για εμένα και τη φύση της θέσης μου», είναι η απάντηση του 26χρονου επιτελικού μέσου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελλάδα κατά το διάστημα παραμονής του στον Αστέρα Τρίπολης. . 

 

Η ποδοσφαιρική ευφυΐα, η τεχνική κατάρτιση που διαθέτει και η ικανότητα του στις ασίστ είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Φακούντο Μπερτόλιο, η παρουσία του οποίου είναι ικανή να βελτιώσει τις επιδόσεις των συμπαικτών του. 
Πωλήθηκε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ
Ο Φακούντο Μπερτόλιο αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, αλλά μπορεί να παίξει άνετα και στα φτερά της επίθεσης. Η Ντιναμό Κιέβου είχε εντυπωσιαστεί από μία σούπερ εμφάνιση (και δύο γκολ) του Μπερτόλιο με τη φανέλα της Κολόν Σάντα Φε (42 ματς και 4 γκολ τη διετία 2008-10) εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς και τον αγόρασε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Για την Κολόν ήταν το μεγαλύτερο deal, αν και στην ουκρανική ομάδα δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές. Ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί του στη βραζιλιάνικη Γκρέμιο (21 ματς και 8 γκολ), στη γαλλική Εβιάν (14 ματς) και στην Τίγκρε (22 ματς και 3 γκολ), πριν καταλήξει (και πάλι ως δανεικός) το περασμένο καλοκαίρι στον Αστέρα Τρίπολης (20 συμμετοχές, τρία γκολ).
Επίλεκτος του Μαραντόνα
Το να παίξεις έστω και μια φορά βασικός στην Εθνική Αργεντινής ως επιτελικός μέσος αποτελεί όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο Φακούντο Μπερτόλιο επιλέγηκε από τον ζωντανό θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα για το παιχνίδι με την Αϊτη στις 5 Μαΐου 2010 και μάλιστα σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη με 4-0 της «αλμπισελέστε» .