Η ποινή που προβλέπεται για άσεμνη χειρονομία

Ο τηλεοπτικός φακός συνέβαλε τον Βινίσιους να κάνει άσεμνες χειρονομίες προς την κερκίδα της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο προς τους οπαδούς της ΑΕΚ, κάτι που τιμωρείται με βάση τους πειθαρχικούς κανονισμούς, έστω και αν ο ποδοσφαιριστής προσβλήθηκε ή προκλήθηκε.

 

 

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ είναι ο τρίτος στη φετινή σεζόν που προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο. Οι δύο προηγούμενοι (Βάλε, Μπογκατίνοφ) τιμωρήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή, ο οποίος έχει το μπαλάκι στα πόδια για το αν θα τιμωρήσει και με πόσες αγωνιστικές τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. 

 

 

Τόσο στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Μπρούνο Βάλε, όσο και στον γκολκίπερ του Ερμή, Μάρτιν Μπογκατίνφ επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών συν πρόστιμο (5.600).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Βάλε αυτή είναι η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται μιας και, όπως υποστηρίχθηκε, έδειξε το δάχτυλό του προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, όμως για τον Μπογκατίνοφ μπορούσε να είναι μεγαλύτερη μιας και η χειρονομία του ήταν προς το διαιτητή του αγώνα.

To σχετικό σημείο της προκήρυξης:

 

 

Οι αποφάσεις:

 

Για τον Βάλε: (2) του  ESTEVES DO VALE BRUNO MIGUEL τερματοφύλακα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το Γιώργο Σαββίδη/Team Manager του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση του άρθρου 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. Το πλήρες κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
 

Για τον Μπογκατίνοφ: *Καταγγελία κατά του κ. BOGATINOV MARTIN, ποδοσφαιριστή του ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 8ο λεπτό του πιο πάνω αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/26.09.2016.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός 2 αγωνιστικές και πρόστιμο
 

Διαβάστε εδώ τις ποινές που επιβλήθηκαν στο παρελθόν σε ποδοσφαιριστές (Σα, Ντε Βινσέντι) που προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες: Όταν οι παίκτες σήκωσαν το μεσαίο δάκτυλο στην εξέδρα