Όταν οι παίκτες σήκωσαν το μεσαίο δάκτυλο

Τρίτο ημίχρονο άρχισε από το βράδυ της Κυριακής (5/2) στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ με αφορμή τη χειρονομία του Βινίσιους προς την εξέδρα της ΑΕΚ στο 63’.
 
Την κίνηση του Βραζιλιάνου μέσου του ΑΠΟΕΛ «συνέλαβε» ο τηλεοπτικός φακός της Cytavision και πλέον το «μπαλάκι» είναι στα πόδια του Αθλητικού Δικαστή.
 

 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει περιπτώσεις του παρελθόντος που ποδοσφαιριστές προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες προς την εξέδρα και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.
 
Κώστας Καïάφας
Το Δεκέμβρη του 2006 ο Κώστας Καϊάφας ύψωσε το μεσαία το δάκτυλο προς την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ την ώρα που κατευθυνόταν προς τη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του ΓΣΠ.

Ορλάντο Σα
Ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ορλάντο Σα για άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ στις 4/1/2014.
 
*Καταγγελία κατά του Ορλάντο Σα, ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά (άσεμνη χειρονομία) κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) και 10.1 (α) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού/04.01.2014.
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο.
 

Τόμας ντε Βινσέντι
Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος του ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή για άσεμνη χειρονομία προς το διαιτητή του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων (Βασίλη Δημητρίου) που έγινε στις 5/12/2015.  
 
*Καταγγελία κατά του DE VINCENTI TOMAS SEBASTIAN, ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 75ο λεπτό του αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/05.12.2015.ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο 600 ευρώ. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες κείμενο με το πλήρες σκεπτικό της απόφασης.
Μάρτιν Μπογκαντίνοφ
Ο τερματοφύλακας του Εθνικού Άχνας προέβη σε άσεμνη χειρονομία στο παιχνίδι με τον Ερμή και ο Αθλητικός Δικαστής του επέβαλε πρόστιμο και αποκλεισμό για δύο αγωνιστικές. 
 
*Καταγγελία κατά του κ. BOGATINOV MARTIN, ποδοσφαιριστή του ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 8ο λεπτό του πιο πάνω αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/26.09.2016.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός 2 αγωνιστικές και πρόστιμο
                                                                            
Μπρούνο Βάλε
Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τον Μπρούνο Βάλε του Απόλλωνα με ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων και χρηματικό πρόστιμο για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ.
 
*Καταγγελία κατά του  ESTEVES DO VALE BRUNO MIGUEL τερματοφύλακα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το Γιώργο Σαββίδη/Team Manager του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση του άρθρου 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
 
Απόφαση:Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.
Έξι αγωνιστικές στο φτύσιμο
Με έξι αγωνιστικές τιμωρήθηκαν στο παρελθόν για φτύσιμο αντιπάλου οι Γκαστόν Σανγκοί (Απόλλωνας) και Μέσκα (ΑΕΛ). 
  
Η περίπτωση του Αλαμπί
Στις 3/2/2016 ο Ρασίντ Αλαμπί προέβει σε άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα της πρώην ομάδας του (Ομόνοιας) όταν αγωνιζόταν στην Πάφο. Το περιστατικό έπεσε την αντίληψη του διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος απέβαλε τον Νιγηριανό αμυντικό.