ΑΠΟΕΛ: Ήταν σε απραξία γιατί έδειρε συμπαίκτη του ο Μπαράλ

Τελειωμένη φαίνεται να είναι η περίπτωση συνεργασίας ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Νταβίντ Μπαράλ. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και ο Ισπανός επιθετικός αναμένεται στην Κύπρο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους γαλαζοκίτρινους.
 
Η τελευταία συμμετοχή του Μπαράλ με την Γρανάδα καταγράφηκε πριν από δύο μήνες, όταν στις 20 Νοεμβρίου αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Βαλένθια. Από εκείνο το ματς και έπειτα ο Ισπανός δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ έφθασε και στην πόρτα της εξόδου από την ισπανική ομάδα.
 
Ο λόγος ήταν ένας τσακωμός με τον συμπαίκτη του Ισαάκ Κουένκα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος της ομάδας στις 21 Νοεμβρίου. Αρκετά δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν ότι η διαμάχη ξεκίνησε για ένα μπουκάλι νερό και στο τέλος οι δύο ποδοσφαιριστές κατέληξαν να πιάνονται στα χέρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Η Γρανάδα τότε εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η Γρανάδα ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Νταβίντ Μπαράλ,  που ήταν πρωταγωνιστής σε ένα περιστατικό με τον Ισαάκ Κουένκα. Δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων, η Γρανάδα αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά το συμβόλαιο του Νταβίντ Μπαράλ».
 
Ο Μπαράλ ήταν έτοιμος να βγει σε τηλεοπτική εκπομπή για να εξηγήσει το τι έγινε στο συμβάν, όμως η ομάδα έβαλε βέτο να μην παρευρεθεί σε Μέσα μέχρι να ζητήσει συγγνώμη από τον συμπαίκτη του.
 
Ο παίκτης έδειξε πρόθεση για να μηνύσει τον σύλλογο λόγω αυτής της λογοκρισίας και έκανε δηλώσεις μέσω instagram εξηγώντας ότι: «Ήταν ένα περιστατικό στο φαγητό. Είμαστε φίλοι, έχουμε μιλήσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνεται όλο αυτό το κακό. Είναι άβολες στιγμές για τον σύλλογο και για εμένα. Είναι ο καλύτερος μου φίλος στο σύλλογο και έχει δοθεί πάρα πολλή δημοσιότητα».

 
Στις 28 Νοεμβρίου η Γρανάδα, σε κοινή δήλωση με τον παίκτη, ανακοίνωσε ότι ο Μπαράλ παραδέχθηκε ότι διέπραξε αδίκημα που προκάλεσε συνέπειες στην ομάδα και τον συμπαίκτη του και αποδέχθηκε την ποινή που του επιβλήθηκε.
 
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ο παίκτης από την επόμενη ημέρα (29/11) επιστρέφει στις προπονήσεις και μαζί με τους συμπαίκτες του θα παλέψει για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.
 
Δεν έμελλε όμως ποτέ ξανά ο, οσονούπω, 34χρονος (10/05/1983) επιθετικός να φορέσει τη φανέλα της Γρανάδα σε κάποιο παιχνίδι.