Ο πρώτος «ταύρος» επιθετικός στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

Ο Ούρκο Πάρντο υπογράφοντας συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2011 έγινε ο πρώτος Ισπανός που φοράει τη φανέλα των «γαλαζοκιτρίνων» από το 1926, έτος ίδρυσης της ομάδας.
 
Ένα χρόνο αργότερα η Ισπανία εκπροσωπήθηκε και από δεύτερο μέλος στον «Αρχάγγελο» με την έλευση του Αρίτθ Μπόρδα, ο οποίος έκατσε για ενάμιση χρόνο καταγράφοντας 35 συμμετοχές και 2 γκολ.

 
 
 
Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να πατήσει ξανά Ισπανός ποδοσφαιριστής το πόδι του στον «Αρχάγγελο». Το καλοκαίρι του 2015 ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην απόκτηση δύο Ισπανών,  των Ζόρντι Κοδίνα και Ινιάκι Αστίθ.
 
Ο πρώην πορτιέρε των Ρεάλ Μαδρίτης και Χετάφε πέρασε και δεν ακούμπησε, καθώς δεν φόρεσε ούτε μια φορά σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Αστίθ διανύει τη δεύτερη του σεζόν στους πρωταθλητές (32 συμμετοχές-1 γκολ).

 
 
Η ισπανική παροικία στον «Αρχάγγελο» μεγάλωσε το περασμένο καλοκαίρι. Η πρόσληψη του Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος αρέσκεται στην ισπανική αγορά έφερε άλλους δύο παίκτες στον ΑΠΟΕΛ. Αντρέα Ορλάντι και Ρομπέρτο Λάγο αύξησαν στους έξι τους Ισπανούς που φόρεσαν τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα.
 
Πρώτος επιθετικός
Εν αναμονή της απάντησης του Βενεζουελάνου επιθετικού της Τορίνο, Τζόζεφ Μαρτίνες είναι ο ΑΠΟΕΛ, ενώ την ίδια ώρα έχει στα χέρια προσύμφωνο με τον Ισπανό περιφερειακό, Νταβίδ Μπαράλ.
 
Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής της Γρανάδα αρέσει πολύ στον Τόμας Κρίστιανσεν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν τον Μαρτίνες να μην απαντά θετικά στην πρόταση του ΑΠΟΕΛ, ο Μπαράλ θα γίνει ο πρώτος Ισπανός επιθετικός στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων».