Αφεντικό (ξανά) ο ΑΠΟΕΛ (video+pics)

Το σερί του ως αήττητος στα παιχνίδια με την Ομόνοια διεύρυνε ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε σε βάρους των πράσινων με το ευρύ 4-1. Αυτή ήταν το 14ο παιχνίδι που δεν χάνουν από την Ομόνοια οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ επίσης δεν φεύγουν ηττημένοι για 19η χρονιά σε ματς των «αιωνίων» στον Α’ γύρο.
 
Με τη νίκη αυτή ο ΑΠΟΕΛ επέστεψε στις νίκες μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα (ήττα από ΑΕΛ, ισοπαλία με Απόλλων) και μάλιστα πλησίασε την κορυφή (32-30) εκμεταλλευόμενος το στραβοπάτημα της ΑΕΚ (ισοπαλία 0-0 με την Αναγέννηση).
 
Από την άλλη, η Ομόνοια που δέχθηκε δεύτερη διαδοχική ήττα (μετά την ΑΕΛ) παραμένει στην 4η θέση με 24 βαθμούς.
 
Η αρχή του παιχνιδιού δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε μιας και η Ομόνοια μπήκε πιο φορτσάτη, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 18’ όταν ο Καρλίτος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ντε Καμάργκο και ο παίκτης της Ομόνοιας πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Εφραίμ μετουσίωσε το πέναλτι σε τέρμα κάνοντας το 1-0 στο 19’.
 
Το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά και το τέρμα του ΑΠΟΕΛ επηρέασαν ψυχολογικά την Ομόνοια που αποσυντονίστηκε από το αρχικό της πλάνο. Με αποτέλεσμα να δεχθεί άλλα δύο τέρματα από τον Πιέρο Σωτηρίου στο 35’ και το 38’, ενώ ενδιάμεσα παρολίγο ο Βύντρα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όμως αυτή σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Στο 53’ με απευθείας φάουλ (κανονικά έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι αφού η ανατροπή του Κωνσταντινίδη από τον Αλεξάνδρου έγινε εντός περιοχής) του Μαργκάσα η Ομόνοια μείωσε με 3-1.
 
Το τέρμα αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση όσον αφορά στο ποιος θα κέρδιζε το τρίποντο, μιας και ο ΑΠΟΕΛ λίγο αργότερα (67’) πέτυχε και άλλο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Βινίσιους, γράφοντας το τελικό 4-1. 
 
Δείτε το LIVE του αγώνα: