Το «άχαστο» του Χριστοφή, το πέναλτι, η αποβολή το λάθος της Ομόνοιας και ο καταιγιστικός ΑΠΟΕΛ

Η Ομόνοια ξεκίνησε πολύ δυνατά το ντέρμπι, ήταν πιο απαιτητική απ0ό τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα και έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ με τον Χριστοφή να πετά στα «σκουπίδια» την πάσα πάρε-βάλε του Σοϊλέδη στο 7ο λεπτό.
 
 
 
Ο Ελλαδίτης ακραίος αμυντικός πέρασε σαν σταματημένους τους Εφραίμ και Μιλάνοφ μπήκε από πλάγια αριστερά στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και με συρτή μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Χριστοφή, ο οποίος από απόσταση δύο μέτρων έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Βάτερμαν.
 
 
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 16’ όταν ο ΑΛωνεύτης βρήκε τον Ντε Καμάργκο εντός περιοχής της Ομόνοιας, ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ σταμάτησε εξαιρετικά την μπάλα τοποθετώντας την μπροστά από το σώμα του και ο Καρλίτος που βρέθηκε στο έδαφος τον ανέτρεψε ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Παναγή.
 
Ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου υπέδειξε το πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εφραίμ, ο οποίος με το 6ο φετινό του τέρμα έδωσε προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.
 
Το πλάνο του Κάρβερ πήγε στράφι καθώς η Ομόνοια βρέθηκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο με τον Άγγλο τεχνικό να αποσύρει τον Τουρέ και να περνά στη θέση του το Βύντρα.
 
Η Ομόνοια παρά το αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησε να πιέσει από ψηλά τον ΑΠΟΕΛ για την ισοφάριση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «γαλαζοκίτρινοι» με τον μετρ του είδους Στάθη Αλωνεύτη.
 
Σε αντεπίθεση ο Κύπριος εξτρέμ έκανε σωστά τη δουλειά του δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σωτηρίου, ο οποίος δεν μιμήθηκε τον Χριστοφή, πλάσαρε εύκολα την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.
 
Η Ομόνοια τα είχε χαμένα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αμείλικτος και στο 38’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος θριαμβευτικά για τον ΑΠΟΕΛ και εφιαλτικά για την Ομόνοια πριν καν τελειώσει το πρώτο μέρος.