Πως ο Λέβι «ταρακούνησε» τον Γιοβάνοβιτς και «έστειλε» τον Πιέρο στον ΑΠΟΕΛ

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει φέτος ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ "βγάζει" μάτια σε Κύπρο και Ευρώπη με αρκετές ομάδες του εξωτερικού να τον έχουν στο "μικροσκόπιο". 
 
 
Πώς όμως βρέθηκε το καλοκαίρι του 2013 στον «Αρχάγγελο» ο νεαρός επιθετικός; Στην εξέλιξη αυτή έβαλε το… χεράκι του και ο νυν τεχνικός της Ανόρθωσης. Ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε υπό παρακολούθηση τον Πιέρο Σωτηρίου η ομάδα της Αμμοχώστου, που είχε και τότε στον πάγκο της τον Ισραηλινό προπονητή κατέθεσε πρόταση στον Ολυμπιακό Λευκωσίας γι’ απόκτηση του Πιέρου Σωτηρίου τον Δεκέμβρη του 2012.
 
Το ενδιαφέρον της «Κυρίας» ήχησε ως καμπανάκι στα αυτιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε σε εκτίμηση τις ικανότητες του Κύπριου επιθετικού. Τότε ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδωσε εντολή στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ν’ αρχίσει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και οι «γαλαζοκίτρινοι» κατέθεσαν πρόταση πιο συμφέρουσα οικονομικά στην ομάδα του «Τακτακαλά» και ήρθαν σε συμφωνία για να ντύσουν στα γαλαζοκίτρινα τον ποδοσφαιριστή έξι μήνες αργότερα.
 

 
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας anti1iwo στις 19/12/2012
Οι διοικούντες το Τακτακαλίτικο σωματείο συζήτησαν διεξοδικά το θέμα και αποφάσισαν λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον παίκτη, να παραχωρησουν τον Πιέρο Σωτηρίου στο ΑΠΟΕΛ από το καλοκαίρι. Έτσι ο ποδοσφαιριστης θα βοηθήσει την ομάδα του στην δύσκολη περίοδο που διανύει στην προσπάθεια που κάνει να αποφυγει τις περιπέτειες. Καποιες πληροφορίες φέρουν το ΑΠΟΕΛ να προπληρώνει μέρος του ποσού που συμφωνήθηκε για τη μεταγραφή, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον Ολυμπιακό σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά στιγμή. Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του και την επίσημη πρόταση της Ανόρθωσης η οποία ήθελε τον παίκτη από τώρα.
 
Δηλώσεις του τότε εκπροσώπου Τύπου της Ανόρθωσης, Αλέξανδρου Αλεξάνδρου στο sigmalive 12/12/2012 που επιβεβαίωναν το ενδιαφέρον της «Κυρίας» για τον Πιέρο Σωτηρίου
Ο σύμβουλος επικοινωνίας της Κυρίας Αλέξανδρος Αλεξάνδρου τόνισε ότι η ομάδα του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στον ποδοσφαιριστή και μέχρι αύριο αναμένεται η οριστική του απάντηση.

«Μας ενδιαφέρει ο Πιερος Σωτηρίου. Έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στον ποδοσφαιριστή και είναι ενώπιον του ιδίου και της ομάδας του. Η αρχική πρόταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Μέχρι αύριο περιμένουμε την τελική απάντηση».