Το τακουνάκι που αύξησε κατά 1 εκ. ευρώ την τιμή του Πιέρου

Η απίστευτη πρωτιά του Σωτηρίου στην στατιστική της ΟΥΕΦΑ και το ιδανικό σενάριο στους αγώνες με την Μπιλμπάο
 
Ότι ο Πιέρος Σωτηρίου αποτελεί αυτή την στιγμή το πιο «καυτό» όνομα του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι δεδομένο.
 
 
 
Ο… πανικός των Βάσκων φωτορεπόρτερ στην προπόνηση του ΑΠΟΕΛ στον «Σαν Μαμές», πριν το πρώτο παιχνίδι με την Αθλέτικ, για να τον εντοπίσουν και να τον αποθανατίσουν είναι ενδεικτικό αυτού.
 
 

 
Το πιο πάνω περιστατικό δεν είναι υπερβολή και μπορούν να το επιβεβαιώσουν  οι αθλητικοί συντάκτες που ακολούθησαν την αποστολή του ΑΠΟΕΛ στο Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι ρωτούσαν ποιος είναι ο Πιέρος Σωτηρίου για να τον φωτογραφήσουν και να τον έχουν στο εξώφυλλο των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία ισπανικών εφημερίδων τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα.
 
 
 
Οι αναφορές και τα αποθεωτικά σχόλια τόσο του Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και των παικτών της Αθλέτικ πριν τους δύο αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ για τον Κύπριο επιθετικό αποδεικνύουν πως η φήμη του 24χρονου φορ είναι μεγαλύτερη απ’ όσο εμείς στην Κύπρο πιστεύουμε.
 
Μετά τα αλλεπάλληλα όχι του ΑΠΟΕΛ στις προτάσεις του ΠΑΟΚ και της Τορίνο που ήταν έτοιμοι να δαπανήσουν 1,5-2 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πιέρος έψαχνε μια μεγάλη εμφάνιση ή μια καλή στιγμή στα παιχνίδια με την Αθλέτικ στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ για να εκτοξεύσει, ακόμη περισσότερο, την χρηματιστηριακή του αξία στο «παζάρι».
 
Το σενάριο εξελίχθηκε ιδανικό. Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε άλλη μια επική εμφάνιση, «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την Μπιλμπάο και ο Πιέρος έχοντας «καρφωμένα» πάνω του τα μάτια εκατομμύρια κόσμου πέτυχε ένα εξωπραγματικό γκολ με γυριστό τακουνάκι υπό πίεση που αν το έβαζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μέσι θα έκανε το γύρο του κόσμου.
 
Ακόμα και η αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα- θα έχανε έτσι κι αλλιώς το πρώτο παιχνίδι με την Άντερλεχτ καθώς συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών- ήταν μέρος του σεναρίου. Ένας επιθετικός που σκοράρει με κάθε τρόπο, κάνει DAB στα μούτρα σπουδαίων αμυντικών και μαρκάρει σαν «σκυλί».
 
‘Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ υπέπεσε σε 31 φάουλ στη διοργάνωση και είναι πρώτος στη λίστα της ΟΥΕΦΑ στο συγκεκριμένο στατιστικό από όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.
 
Δεκάδες αμυντικοί, άλλοι τόσοι μέσοι που εκ της θέσεως τους είναι πιο επιρρεπείς στα φάουλ, μαρκάρουν και κατά συνέπεια υποπίπτουν σε φάουλ, λιγότερο από τον Πιέρο Σωτηρίου.
 
Στα τρία εκατ. ευρώ η τιμή πώλησης
Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Τορίνο, μέχρι και ο σκάουτερ της Μπάγερν ήρθε στην Κύπρο για να παρακολουθήσει από κοντά τον Πιέρο Σωτηρίου. Μετά τις αναμετρήσεις με τους Βάσκους τον έμαθαν και στην Ισπανία και ήδη άρχισαν τα δημοσιεύματα που τον φέρουν στο «στόχαστρο» των Μάλαγα και Λας Πάλμπας.
 
Το δεδομένο είναι πως το ερχόμενο καλοκαίρι στα γραφεία του ΑΠΟΕΛ θα φτάσουν αρκετές προτάσεις για πώληση του Κύπριου επιθετικού. Οι ενδιαφερόμενοι μετά το «μαγικό» τακουνάκι» επί της Μπιλμπάο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κάνουν δικό τους.
 
Τα «όχι» του ΑΠΟΕΛ σε ΠΑΟΚ και Τορίνο και η γκολάρα επί της Μπιλμπάο αύξησαν ακόμη περισσότερο την τιμή πώλησης του, η οποία μπορεί και να φτάσει στα 3 εκατ. ευρώ. Τόσα τον κοστολογούν από μόνοι τους οι ενδιαφερόμενοι.
 
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δικαιούται να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση και αν έχει την μαγκιά ας βρει άλλο ένα… Πιέρο με κόστος αγοράς τις 50-100 χιλιάδες ευρώ, που θα έχει την εξέλιξη και την προσφορά του Πιέρου που εκτός απροόπτου θα αφήσει ζεστό χρήμα στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ.