Σήκωσε μανίκια ο Αδάμος Αδάμου-«Μας περιμένει σκληρή δουλειά»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, καθώς, όπως αποδείχθηκε κατά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την υποστήριξη όλων των κομμάτων πλην του ΕΛΑΜ, το οποίο τηρεί αποχή. 
 
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων, αποφάσισαν να υποστηρίξουν την κοινή υποψηφιότητά του. Η ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας θα ανακοινωθεί μετά την ορκομωσία των νέων βουλευτών. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προτείνει Αδάμο το ΑΚΕΛ, στηρίζει ο ΔΗΣΥ-Σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχηγών
 
Στην πρώτη του δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Αδάμου δήλωσε ότι θα είναι ένας ανεξάρτητος Πρόεδρος της Βουλής, όντας μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ. Ο κ. Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα για τη στήριξη που παρείχαν στην υποψηφιότητά του.
 
«Μας περιμένει πάρα πολλή σκληρή δουλειά, δεδομένης της καταρράκωσης της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της Βουλής, με όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να φέρουμε τη Βουλή στη θέση εκείνη που πρέπει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και όχι σε αυτό που παρατηρούμε σήμερα», τόνισε.
 
«Μας περιμένει σκληρή δουλειά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχω σύμμαχους όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους συναδέλφους βουλευτές», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. «Είναι τετριμμένο, αλλά είναι πραγματικότητα: Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Μόνο αυτό ξέρω να κάνω μια ζωή και αυτό θα κάνω και τώρα», κατέληξε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αδάμου, ως ο πρεσβύτερος βουλευτής, ασκούσε χρέη Προέδρου της Βουλής, μετά την παραίτηση Δημήτρη Συλλούρη. Πολλοί ήταν οι βουλευτές που από την πρώτη στιγμή πίστευαν ότι θα αποτελούσε την ιδανική λύση για την Προεδρία, μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.
 
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γενικά αποφεύγει τις εντάσεις και χαίρει σεβασμού σε όλους τους πολιτικούς χώρους, γι’ αυτό και χθες έσπευσαν να δηλώσουν υποστήριξη στο πρόσωπό του βουλευτές άλλων κομμάτων, πριν καν τον προτείνει επίσημα το ΑΚΕΛ. Λίγο μετά την επίσημη πρόταση από την πλευρά του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επιβεβαίωσε ότι και το δικό του κόμμα θα προσφέρει στήριξη στον κ. Αδάμου, χαρακτηρίζοντας τον αξιοπρεπή και ευπρεπή άνθρωπο και πολιτικό.
 
Μετά το χάος στο οποίο βυθίστηκε η Βουλή, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Al Jazeera και το έντονο κλίμα πόλωσης που έχει διαμορφωθεί, το Σώμα βρίσκεται σε μία διαδικασία αναζήτησης ηρεμίας, που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ομαλότητα στις κοινοβουλευτικές εργασίες. Η προσωπικότητα του κ. Αδάμου θεωρείται τέτοια, που μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά, όπως ήταν και ο στόχος.
 
 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί