Προτείνει Αδάμο το ΑΚΕΛ, στηρίζει ο ΔΗΣΥ-Σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχηγών

Οργιώδεις είναι οι ζυμώσεις όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Κοινοβουλίου μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας Βουλής, έπειτα από την χθεσινή παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και να καταβληθεί προσπάθεια κατάληξης σε συναινετική λύση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής για… «μονιμοποίηση» του Αδάμου

Όπως όλα δείχνουν, αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει τη Βουλή από τη θέση του Προέδρου του Σώματος μέχρι τη λήξη της παρούσας θητείας της θα είναι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου. Και αυτό, αφού φαίνεται να διαμορφώνεται τάση στήριξής του ανάμεσα στη πλειοψηφία των κομμάτων. Ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσον θα επιτευχθεί ομοφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η εκλογική διαδικασία ή θα υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα από κάποιο κόμμα. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσερχόμενος στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων προανήγγειλε τη στήριξη του κόμματός του στο πρόσωπο του κ. Αδάμου. Ευχήθηκε ότι μετά το τέλος της σύσκεψης θα ανακοινωθούν καλά νέα για την κοινωνία, με ομόφωνο τρόπο. Χαρακτήρισε, παράλληλα, τον κ. Αδάμου, αξιοπρεπή άνθρωπο και πολιτικό και ένα πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά τους επόμενους μήνες. 

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ είχε ανακοινώσει επισήμως πως προτείνει για την Προεδρία της Βουλής τον βουλευτή του κόμματος, Αδάμο Αδάμου. 

 

Τη στήριξη τους προς μια τέτοια εξέλιξη εξέφρασαν ήδη οι τρεις βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων(Άγγελος Βότσης, Μαρίνος Μουσιούττας και Γιώργος Προκοπίου), ενώ τη στήριξη του εξέφρασε επίσης και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, διά του προέδρου του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.
 
Την ίδια ώρα πάντως, η όποια προσπάθεια για κατάληξη σε συναινετική επιλογή συνοδεύεται από ανταλλαγή διαδικτυακών πυρών ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Μήνυμα προς τον ΔΗΣΥ έστειλε το πρωί με ανάρτησή του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας το κυβερνών κόμμα «να κόψει τα παιχνίδια των εντυπώσεων».
 
«Ο ΔΗΣΥ οφείλει να σεβαστεί την αγανάκτηση της κοινωνίας εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης του και να κόψει τα παιχνίδια εντυπώσεων. Ουδέποτε είχε μία πρόταση, τον Αδάμο, για την Προεδρία της Βουλής», έγραψε ο κ. Κυπριανού.

Στην ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, απάντησε με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο ο ΔΗΣΥ, μέσω του επίσημου λογαριασμού του κόμματος στο twitter.
 
«Λυπούμαστε για τον ‘’Βουλευτή’’ μας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας κ. Χριστάκη Τζιοβάνη, τον οικοδεσπότη και πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου διεθνούς ρεζιλέματος της Κύπρου», αναφέρει με νόημα στην απαντητική του ανάρτηση ο ΔΗΣΥ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το... διαβατήριο τους έπεσε από τα χέρια

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»