Σε... αυτοπεριορισμό ο Συλλούρης μετά τον σάλο-Αποχή, απολογίες και αποφάσεις

Αποχή από τα καθήκοντα του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στον απόηχο των αποκαλύψεων και των όσων καταγράφονται στο βίντεο του Αl Jazeera. 
 
Σε σύντομη δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε δημόσια συγνώμη «για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό –και όχι μόνο- και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει».
 
«Απολογούμαι που επέτρεψα σε κάποιους, έστω και μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας, να πλήξουν το πρόσωπό μου και κατ’ επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Συλλούρης, που προέβη στη δήλωση αυτή λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση του υφιστάμενου Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, θα απέχει από τα καθήκοντά του, μέχρι να αποπερατωθούν οι έρευνες.
 
«Όταν ολοκληρωθούν, έχω πάρει τις αποφάσεις μου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τις ανακοινώσω. Καλώ επίσης όλες τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν οποιεσδήποτε διαδικασίες έχουν αρχίσει και είμαι στη διάθεση των Αρχών για οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστεί σχετικά με τις έρευνες», δήλωσε ο κ. Συλλούρης, αφήνοντας να νοηθεί πως έρχονται κι άλλες ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Ψάχνουν τους επιτήδειους πίσω από τη φονική πυρκαγιά-Καμιά σύλληψη επί τους παρόντος από την Αστυνομία
Ζητά παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το ΑΚΕΛ-«Οι δηλώσεις περί άτυχους περιστατικού, επιβεβαιώνουν την απουσία ευθιξίας»
Χειροπέδες σε 29χρονη υπεύθυνη καταστήματος-Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά