Ταφόπλακα στο Επενδυτικό Πρόγραμμα έβαλε η Κυβέρνηση

Τέλος στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα έβαλε το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό το βάρος και των νέων αποκαλύψεων από το δίκτυο Al Jazeera.
 
Μετά και το νέο ντοκιμαντέρ, που εμπλέκει και πολιτειακούς αξιωματούχους, πλήττοντας εκ νέου τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, η Κυβέρνηση αποφάσισε πως στην παρούσα του μορφή το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατήργησε το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Κύπρου η Κυβέρνηση μετά τον σάλο

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, κατά την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κατέθεσαν πρόταση για κατάργηση του παρόντος Επενδυτικού Προγράμματος.
 
Η απόφαση, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες αλλά και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος. Θα έχει ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά την πολιτική της για ενθάρρυνση των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που γίνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Σε ερώτηση αν θα γίνει καινούργιο πρόγραμμα, απάντησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα. Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν τον φως της δημοσιότητας με το βίντεο του Al Jazeera  ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε άλλη δήλωση. 
 

Πλήρης συμφωνία ΔΗΣΥ
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η παράταξη συμφωνεί πλήρως με την απόφαση της Κυβέρνησης για τερματισμό του υφιστάμενου προγράμματος πολιτογράφησης επενδυτών. «Αυτή ήταν και η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε.
 
Δυστυχώς, υπήρξαν φαινόμενα κακής διαχείρισης και καταχρηστικής εκμετάλλευσης που υπονόμευσαν την αξιοπιστία του προγράμματος, έπληξαν το κύρος της χώρας και δεν άφηναν καμία άλλη επιλογή, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.
 
«Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα καταθέσει στην κυβέρνηση τις προτάσεις και εισηγήσεις του για μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων», κατέληξε. 

Κίνηση πανικού
Εντελώς αντίθετη άποψη έχει το ΔΗΚΟ. «Ο τερματισμός του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος συνιστά κίνηση πανικού για πιθανές νέες αποκαλύψεις που φαίνεται να έρχονται αλλά και παραδοχή αποτυχίας», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, από τον έκτακτο και πρόχειρο τρόπο που αυτό τερματίζεται, θα είναι καταστροφικές, προειδοποίησε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων