Ετοιμάζουν την κίνηση ματ για το Βαρώσι-Σπεύδει στην Άγκυρα ο Τατάρ

Μόλις λίγες ημέρες πριν τις παράνομες εκλογές στο ψευδοκράτος, ο εκλεκτός της Άγκυρας για την «εκλογική» διαδικασία μεταβαίνει εσπευσμένα στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα η ατζέντα της συνάντησης αφορά θέματα που άπτονται των σχέσεων της Τουρκίας με το ψευδοκράτος. 

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες πληροφορίες που έφτασαν στη Λευκωσία, έκαναν λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση των δυνάμεων κατοχής τις επόμενες ώρες για άνοιγμα της παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, γεγονός που έθεσε την Κυβέρνηση σε κόκκινο συναγερμό. Μάλιστα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο πριν τον πρώτο γύρο των παράνομων εκλογών ή μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζουν κίνηση για το Βαρώσι πριν τις ψευδοεκλογές-Πιθανή έλευση Ερντογάν

Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου, εντάσσεται στους ευρύτερους τουρκικούς σχεδιασμούς για εποικισμό της πόλης το επόμενο διάστημα. Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης Τατάρ στην Άγκυρα καθώς και η ενδεχόμενη αιφνιδιαστική κίνηση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου, αποτελούν μέρος του στόχου του Ταγίπ Ερντογάν, να εκλεγεί ο εκλεκτός του στις ψευδοεκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή και ο δεύτερος γύρος σε μια εβδομάδα. 

Στόχος της νέας τουρκικής πρόκλησης, που θα αλλάζει το status quo της Αμμοχώστου, είναι να ενισχυθούν τα εκλογικά ποσοστά του, αφού σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως είναι αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ανοικτά μέτωπα, οι δεσμεύσεις των Βρυξελλών και η επανεμφάνιση της Λουτ

Εξάλλου, τις πληροφορίες για κίνηση ματ των Τούρκων στα Βαρώσια, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μιλώντας στον Άλφα, ανέφερε πως όσο πλησιάζουν οι μέρες για τις παράνομες εκλογές, εντείνονται οι πληροφορίες για την κίνηση στα κατεχόμενα. «Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές και στα κατεχόμενα για τέτοιου είδους εξελίξεις λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και γίνονται σχετικές παραστάσεις. Διαφαίνεται ότι οι εν λόγω προθέσεις ενισχύονται και από την πρόθεση του ΓΓ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τις «εκλογές«.

«Η δική μας προσέγγιση είναι ξεκάθαρη και στοχεύει στην αποκλιμάκωση και στη μη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Σίγουρα μας προβληματίζουν, εδώ και καιρό κάνουμε σχετικές ενέργειες. Είμαστε σε επαφή με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη γερμανική προεδρία, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν δεδομένα τα οποία θα κλιμακώνουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση πραγμάτων», δήλωσε ο ΥΠΕΞ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγγελίδης: Διέκοψε συνάντηση ο Πρόεδρος τη Δευτέρα λόγω πληροφοριών για την Αμμόχωστο

 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί