Ετοιμάζουν κίνηση για το Βαρώσι πριν τις ψευδοεκλογές-Πιθανή έλευση Ερντογάν

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Λευκωσία, μετά από τη λήψη συγκεκριμένων πληροφοριών ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται κίνηση από το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία για άνοιγμα ενός μέρους και συγκεκριμένα της παραλίας, της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τουρκία σε συνεννόηση με το κατοχικό καθεστώς σχεδιάζουν την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή πριν από τον πρώτο γύρο ή μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των παράνομων εκλογών να στήσει φιέστα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στην παρουσία ακόμα και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν ή του υπουργού Εξωτερικών του Μελβούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή το άνοιγμα του παραλιακού τμήματος της Αμμοχώστου. 

Στόχος της νέας τουρκικής πρόκλησης, που θα αλλάζει το status quo της Αμμοχώστου, είναι να ενισχυθούν τα εκλογικά ποσοστά του εκλεκτού της για τις ψευδοεκλογές Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως είναι αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ανοικτά μέτωπα, οι δεσμεύσεις των Βρυξελλών και η επανεμφάνιση της Λουτ

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μιλώντας στον Άλφα, ανέφερε πως όσο πλησιάζουν οι μέρες για τις παράνομες εκλογές, εντείνονται οι πληροφορίες για την κίνηση στα κατεχόμενα. «Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές και στα κατεχόμενα για τέτοιου είδους εξελίξεις λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και γίνονται σχετικές παραστάσεις. Διαφαίνεται ότι οι εν λόγω προθέσεις ενισχύονται και από την πρόθεση του ΓΓ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τις «εκλογές«.

«Η δική μας προσέγγιση είναι ξεκάθαρη και στοχεύει στην αποκλιμάκωση και στη μη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Σίγουρα μας προβληματίζουν, εδώ και καιρό κάνουμε σχετικές ενέργειες. Είμαστε σε επαφή με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη γερμανική προεδρία, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν δεδομένα τα οποία θα κλιμακώνουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση πραγμάτων», δήλωσε ο ΥΠΕΞ. 

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης