Τον Δεκέμβριο με αυστηρά πρωτόκολλα θα γίνει τελικά το Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Το τριήμερο 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το 23ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, αντί του Νοεμβρίου που είχε ανακοινωθεί, καθώς τότε κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί αρκετά μεγάλος χώρος, ώστε να τηρούνται ορθά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως εξήγησαν πηγές από το κόμμα στον REPORTER. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κορωνοϊός θέτει εδώ και πολλούς μήνες εμπόδια στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου, καθώς αρχικά επρόκειτο να γίνει στις 11-14 Ιουνίου και ακολούθως ορίστηκε ως νέα ημερομηνία το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου. Λόγω του μεγάλου αριθμού αντιπροσώπων που πρέπει να λάβουν μέρος, καθίσταται σαφές πως πολύ λίγοι χώροι προσφέρονταν για την πραγματοποίησή του και έτσι κατέληξαν, τελικά, στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη, που είναι διαθέσιμο το κλειστό στάδιο «Ελευθερία». Κι αυτό, βεβαίως, δεδομένου ότι θα ισχύουν τότε τα ίδια πρωτόκολλα που ισχύουν σήμερα, καθώς τα μέτρα προσαρμόζονται στην επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί ανά πάσα στιγμή.
 
Και μπορεί οι ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες να αποτελούν, πλέον, εικόνα από το μακρινό παρελθόν, ωστόσο οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα εφαρμοστούν πλήρως, με τις ανάλογες προσαρμογές στα μέτρα που ισχύουν. Η συζήτηση ξεκινά από τις Κομματικές Ομάδες Βάσης και ακολούθως ορίζονται οι αντιπρόσωποι σε επαρχιακό επίπεδο, με τον διάλογο να περνά από όλα τα επίπεδα της κομματικής πυραμίδας.
 
Αν και στο Συνέδριο θα τεθεί επί τάπητος το σύνολο της πολιτικής του ΑΚΕΛ, αφού από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει η πολιτική πρόταση του κόμματος για κάθε ζήτημα, υπό το φως των εξελίξεων αναμένεται ότι τα δύο ζητήματα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία είναι το Κυπριακό και οι εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα και τα προβλήματα κοινωνικοοικονομικής υφής, τα οποία εντείνονται από την πανδημία και τη διάρκειά της.
 
Με δεδομένη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου και τις διακοπές των Χριστουγέννων που ακολουθούν, καθίσταται σαφές πως η προσοχή θα στραφεί πλήρως στις βουλευτικές εκλογές με τον νέο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, πως δεν γίνεται προγραμματισμός, τόσο σε ό,τι αφορά την κατάρτιση ψηφοδελτίου όσο και στο οργανωτικό κομμάτι. Για το ΑΚΕΛ, ωστόσο, το Συνέδριο είναι κορυφαίο κομματικό γεγονός και δίνεται αυτή τη στιγμή μεγάλη έμφαση στην επιτυχή πραγματοποίησή του.
 
Ως εκ τούτου, η δουλειά για τις βουλευτικές εκλογές γίνεται, ως επί το πλείστον, στο παρασκήνιο, με τον μηχανισμό του ΑΚΕΛ να αναμένεται πως θα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να τρέξει με μεγάλες ταχύτητες τον προεκλογικό. Αυτή είναι, άλλωστε, μια ικανότητα για την οποία το ΑΚΕΛ φημίζεται, αφού έχει εξαιρετικές οργανωτικές δυνατότητες και μια μεγάλη δεξαμενή διαθέσιμων υποψηφίων, από τους οποίους μπορεί να επιλέξει για την στελέχωση των ψηφοδελτίων του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων