Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χοντραίνει το παιχνίδι για την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

  30/09/2020 13:28
Χοντραίνει το παιχνίδι για την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Χοντραίνει το παιχνίδι για την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

  30/09/2020 13:28
Φουντώνει το παρασκήνιο στο ΔΗΚΟ με φόντο την πλήρωσης της κενωθείσας θέσης αντιπροέδρου, η οποία προέκυψε έπειτα από την αποχώρηση του μέχρι πρότινος κατόχου της Αλέκου Τρυφωνίδη από το κόμμα.
 
Όπως προ ημερών έγραψε ο REPORTER, για την αντιπροεδρία επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον αρκετά στελέχη του ΔΗΚΟ, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Ορφανίδης, Χρύσανθος Σαββίδης, Μάριος Κουκλής, Μάριος Παναγιώτου, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Χρίστος Ροδιάς, ενώ την ίδια ώρα αποδέχτες παραινέσεων για να την διεκδικήσουν γίνονται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις εντός του ΔΗΚΟ, και άτομα που δεν θεωρούνται του στενού περιβάλλοντος του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, όπως είναι οι Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Παναγιώτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα άδυτα του ΔΗΚΟ-Οι αποχωρήσεις, η αντιπροεδρία και η δυσαρέσκεια

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η γνωστοποίηση της έστω και μέχρι στιγμής φιλολογικού χαρακτήρα προοπτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα δύο συγκεκριμένα στελέχη, προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αντιδράσεις προέρχονται από άτομα που θεωρούνται του στενού κύκλου του προέδρου του ΔΗΚΟ, τα οποία προτάσσουν το επιχείρημα πως πρόκειται για δύο αποστασιοποιημένα στελέχη, που δεν έχουν υποστηρίξει ποτέ τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τις θέσεις του, και συνεπώς, δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της παρούσας ηγετικής πυραμίδας. Περαιτέρω, προτάσσεται το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη ανάδειξη ενός εκ των δύο στην αντιπροεδρία, εμπερικλείει τον κίνδυνο διεμβολισμού της ηγεσίας με άτομα που θεωρούνται της λεγόμενης πτέρυγας Σπύρου Κυπριανού.  
 
Παράλληλα, στον Γιάννη Παναγιώτου, οποίος θεωρείται μετριοπαθής και τοποθετείται στην αριστερή πτέρυγα του ΔΗΚΟ, αποδίδονται πολύ πιο προχωρημένες από αυτές του επίσημου κόμματος θέσεις στο Κυπριακό, ενώ σε ό,τι αφορά τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη, γίνεται ταύτισή του με τον αποχωρήσαντα βουλευτή Άγγελο Βότση και του προσδίδεται ο χαρακτηρισμός του δούρειου ίππου.  

Η απόφαση για το άτομο που θα αναλάβει το αξίωμα θα ληφθεί σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, σε συνεδρία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει και προ του φάσματος εκδήλωσης ακόμη μεγαλύτερων φαινομένων εσωστρέφειας λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στο ΔΗΚΟ τελικά να μην προχωρήσουν άμεσα με πλήρωση της κενωθείσας θέσης αντιπρόεδρου. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν και για άλλες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας οι οποίες κενώθηκαν και οι οποίες παρέμειναν κενές για μακρύ χρονικό διάστημα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει και για αντιπρόεδρο εκτός από υποψήφιους βουλευτές το ΔΗΚΟ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας