Κλειδώνει ονόματα η Αλληλεγγύη-Αναμένονται εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιό της

Προχωρημένες είναι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλληλεγγύη ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές λεπτομέρειες, στελέχη του κινήματος διαβεβαιώνουν ότι έγινε αρκετή δουλειά το τελευταίο διάστημα, η οποία σύντομα θα φανεί. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές από την Αλληλεγγύη, αρχές Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να προβούν και σε ανακοινώσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται το επόμενο διάστημα η Αλληλεγγύη να παρουσιάσει τη βασική πρότασή της ενόψει εκλογών, με την στρατηγική, την εικαστική προσέγγιση, τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τους πρώτους υποψήφιους.
 
Το επικοινωνιακό σκέλος έχει ήδη ανατεθεί και αναμένεται οι υπεύθυνοι να καταθέσουν σύντομα την επικοινωνιακή στρατηγική προς έγκριση στην Πολιτική Επιτροπή και στο Κεντρικό Συμβούλιο.
 
Η συγκέντρωση δυνάμεων στην προεκλογική μάχη είναι δεδομένη, γι’ αυτό και αποφασίστηκε οι εσωκομματικές εκλογές, που επρόκειτο να γίνουν τον Νοέμβριο, για τα συλλογικά όργανα που ολοκληρώνεται η θητεία τους, να μετακινηθούν μετά τον Μάιο, έτσι ώστε όλοι να επικεντρωθούν στο μεγάλο στοίχημα των εκλογών. Αυτό που αναμένεται, ωστόσο, να γίνει είναι να αντικατασταθεί ο αναπληρωτής πρόεδρος, μετά την παραίτηση του Πόλυ Παλλήκαρου τη Δευτέρα.
 
Η ίδια η αποχώρηση δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το κίνημα, καθώς, όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, δεν ήταν ούτε έντονα συγκρουσιακού χαρακτήρα, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων κομμάτων, που έλαβαν τεράστιες δημόσιες διαστάσεις και βύθισαν το εσωτερικό σε εσωστρέφεια.
 
Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο, φαίνεται πως η Αλληλεγγύη είναι πιο προχωρημένη από κάποια άλλα μικρά κόμματα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εξευρεθεί αρκετά από τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους υποψηφίους της και, μάλιστα, σε κάποιες επαρχίες έχουν άτομο υπόψιν για την πλειοψηφία των θέσεων στο ψηφοδέλτιο. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και, αναμένεται το επόμενο διάστημα, να ανακοινωθούν κάποια ονόματα έκπληξη, που, όπως επισημαίνουν, θα προκαλέσουν αίσθηση.
 
Αντικείμενο συζητήσεων είναι, πάντως, οι επαρχίες στις οποίες θα κατέλθουν ως υποψήφιοι κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως η Ελένη Θεοχάρους και ο Μιχάλης Γιωργάλλας, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμικότητά τους. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος αναμένεται να επαναδιεκδικήσει την… πολύπαθη έδρα του στη Λεμεσό, την οποία καταλάμβανε και ξαναέχανε κατά τη διάρκεια της θητείας του λόγω των νομικών ζητημάτων που προέκυψαν, ενώ ο Δημήτρης Συλλούρης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στα πρόσωπα που κλείδωσαν για να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης, πέραν της κ. Θεοχάρους και των βουλευτών Γιωργάλλα και Παπαδόπουλου, συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθοι: Κωστάκης Χριστοφόρου (αντιπρόεδρος), Ανδρέας Τελεβάντος (πρόεδρος νεολαίας), Παντελίτσα Γιόκκα (πρόεδρος γυναικείας οργάνωσης) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρόδρομος Τοπουζής, Σάββας Κωνσταντίνδης και Βαλέριος Δανιηλίδης.
 
Υποψήφιοι αναμένεται, επίσης, να είναι οι Κώστας Κωνσταντίνου (μέλος νεολαίας), Αρτέμης Χατζηπαναγή (επιχειρηματίας), Κυριάκος Μπαρής (εκπαιδευτικός), Μιχάλης Χριστοδούλου (επιχειρηματίας), Αλέξης Κωνσταντίνου (δικηγόρος) και Σταύρος Έλληνας (επιχειρηματίας).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας