Αμετανόητοι οι Τούρκοι-Ανανεώνουν τη Navtex του Oruc Reis μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Συνεχίζει με καθημερινά δημοσιεύματα, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, να συντηρεί το κλίμα της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε σημερινό της ρεπορτάζ κάνει λόγο για ανανέωση της τουρκικής Navtex στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Yeni Safak σημειώνει ότι το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι υποδείξεις Ερντογάν στην Ε.Ε., η πρόταση Μισέλ και η στάση των Ευρωπαίων

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συγκληθεί για το διήμερο 24 με 25 Σεπτεμβρίου με θέμα συζήτησης ολόκληρο το φάσμα των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Η επικείμενη ανανέωση της Navtex από την Τουρκία μέχρι εκείνη την ημερομηνία, στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα της Άγκυρας, πως δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα στην ανατολική Μεσόγειο. 
 
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται σήμερα υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την Yeni Safak. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα αξιολογηθεί και δήλωση του ΝΑΤΟ για τεχνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ενημερώσει για τις διπλωματικές επαφές που είχε σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο. Στη σύνοδο του Υπουργικού θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Λιβύη, ενώ αναμένεται να γίνει ενημέρωση και για τη συνάντηση που είχε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγίζ Σαράτς. Ενημέρωση αναμένεται να κάνει και ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ για τη συνάντησή του που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Φετχί Μπασάγα. 

Σύμφωνα με τη Yeni Safak θα συζητηθεί επίσης και η πρόταση του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί για επαναφορά της θανατικής ποινής. 

Δειτε Επισης

Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές