Εκφράζει λύπη, διορίζει τριμελή επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις ο Αναστασιάδης

Τον διορισμό τριμελούς ερευνητικής επιτροπής με όρους εντολής που θα καθορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει θα προετείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει, αύριο Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζει τη λύπη του για τα όσα διαδραματίζονται σαν αποτελέσματα των δημοσιευμάτων του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα της τριμελούς Επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο και προς τερματισμό της όποιας αχρείαστης αντιπαράθεσης, αλλά και μίας αποτελεσματικής και καθοριστικής διερεύνησης των κατ’ έξαίρεση πολιτογραφήσεων που δόθηκαν με βάση το Επενδυτικό Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα θέσει, μέσω του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, πρόταση προς το Γενικό Εισαγγελέα για διορισμό τριμελούς ερευνητικής Επιτροπής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε νέο μέτωπο για τα διαβατήρια-Διασταύρωσαν ξίφη Ελεγκτής και ΥΠΕΣ
 
Οι όροι εντολής της ερευνητικής επιτροπής θα καθορισθούν από τον Γενικό Εισαγγγελέα και θα καλύπτουν την περίοδο λειτουργίας του Επενδυτικού Προγράμματος από το 2007 μέχρι και την ημερομηνία έγκρισης του νέου νομοθετικού πλαισίου από την Βουλή των Αντιπροσώπων (31 Ιουλίου, 2020).
 
Σημειώνεται πως η πιο πάνω απόφαση δεν επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εκ του Συντάγματος απορρέουσες εξουσίες του Γενικού Ελεγκτή για να προβαίνει σε έλεγχο του Τμήματος Φορολογίας για το εάν οι σχετικές επενδύσεις έτυχαν του κατάλληλου φορολογικού χειρισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γνωματεύσεις από τρεις νομικούς για την παράδοση εγγράφων θα ζητήσει η Βουλή
 
«Η καλύτερη απάντηση στη λάσπη»
Σχολιάζοντας την πρόταση για διορισμό τριμελούς ερευνητικής Επιτροπής, ο ΔΗΣΥ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «πολλά είναι εκείνα, δυστυχώς, που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά τις διαρροές στο Al Jazeera. Η καλύτερη απάντηση απέναντι στη λάσπη που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε, είναι αυτή η πρόταση για την τριμελή ερευνητική Επιτροπή, την οποία ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε». 
 
«Θα πρέπει όμως επιτέλους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ν’ αντιληφθούν ότι μόνοι εκτεθειμένοι είναι εκείνοι που υιοθετούν αβίαστα τα όσα δημοσιεύονται κατά της χώρας μας, με μοναδικό στόχο το μικροπολιτικό όφελος. Τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Υποβάλλονται υποψηφιότητες σε έξι σημεία για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας