Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συζήτησε με την Σπέχαρ ο ενόψει της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Πρόεδρος

  15/07/2020 11:21
Συζήτησε με την Σπέχαρ ο ενόψει της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Πρόεδρος

Συζήτησε με την Σπέχαρ ο ενόψει της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Πρόεδρος

  15/07/2020 11:21
Πενήντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση μετά τις ενέργειες της Σπέχαρ που εξόργισαν την Κυβέρνηση

Η κ. Σπέχαρ συνοδευόταν από συνεργάτες της. Χθες είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε από το Προεδρικό για το Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", για να παραστεί στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Βάσει του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Γερμανός προεδρεύων, πρέσβης Christoph Heusgen, στις 16 Ιουλίου πρόκειται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η ενημέρωση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, και στις 20 Ιουλίου η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από την κ. Σπέχαρ, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας