Διαψεύδει τα περί διαφορετικών ενεργειών απ’ ότι πρότειναν στα οδοφράγματα ο Κωστρίκης

Διαψεύδει πως η Κυβέρνηση δεν άκουσε τις προτάσεις των επιδημιολόγων αναφορικά με τα μέτρα στα οδοφράγματα, το μέλος της επιστημονικής ομάδας. Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως «δεν ισχύει πως συμβουλεύσαμε κάτι άλλο την Κυβέρνηση. Εμείς καταθέσαμε προφορικά τις εισηγήσεις μας. Μας ανησύχησε το γεγονός πως έχουν εντάξει την Τουρκία στην κατηγορία Α. Γι’ αυτό το λόγο προέβη σε αυτά τα μέτρα η Κυβέρνηση και ζητείται τεστ κορωνοϊού σ’ όσους έρχονται. Αυτό αναμέναμε πως θα γίνει, επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως έχασε τη μάχη με τον covid. Πώς μπορούμε εμείς να μην παίρνουμε μέτρα;».

Ο Λεόντιος Κωστρίκης ανέφερε πως τόσο στα οδοφράγματα όσο και στα αεροδρόμια έχουν ληφθεί σωστά μέτρα.
 
«Η προσωπική μου άποψη είναι πως τα μέτρα για τα αεροδρόμια και οδοφράγματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που είπαμε στον Πρόεδρο είναι να γίνονται πολλές τυχαίες δειγματοληψίες στους επιβάτες στα αεροδρόμια, για να είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστή η κατηγοριοποίηση των χωρών».

Πότε θα κτυπήσει καμπανάκι
Τα συνεχόμενα μηδενικά κρούσματα, παρά το χθεσινό σπάσιμο του σερί, προκαλούν ανακούφιση στους ειδικούς, οι οποίοι βλέπουν πως ο επιπολασμός της νόσου, βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ωστόσο, έχουν καταρτίσει πλάνο και θα κτυπήσουν, καμπανάκι κινδύνου σε περίπτωση που ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο όριο λοιμώξεων.
 
«Για εγχώριες λοιμώξεις εάν έχουμε περισσότερες από 5 λοιμώξεις ανά 1000 διαγνωστικά τεστ θα μας ανησυχήσει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αφού θα μπορεί να έχουμε αναζωπύρωση».
 
Ο Καθηγητής μοριακής Ιολογίας ανέφερε πως δεν συντρέχει ανησυχία για το χθεσινό κρούσμα. «Θα γίνει ιχνηλάτηση. Είχαμε πέντε συνεχή μηδενικά κρούσματα, που δείχνει ότι ο επιπολασμός είναι πάρα, πάρα πολύ χαμηλός. Μπορεί η λοίμωξη να είναι από το οικογενειακό περιβάλλον της υπαλλήλου του ξενοδοχείου».

Καταλήγοντας επανέλαβε πως δεν πιστεύει, πως θα υπάρχει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο.

«Είμαι από τους επιστήμονες που πιστεύουν πως δεν θα έχουμε κύμα τον φθινόπωρο. Στηρίζω την άποψή μου στο γεγονός πως ιστορικά για άλλους ιούς δεν υπήρχε δεύτερο κύμα. Αυτό που πιστεύω πως μπορεί να γίνει είναι τοπικές αναζωπυρώσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον